Ejendomsservicetekniker
Pleje og drift af ejendomme og bygninger
På uddannelsen lærer du at passe og vedligeholde bygninger, varmeanlæg, grønne arealer og udendørsarealer. Som ejendomsservicetekniker skal du også lære om miljø, klima og administration.
Du lærer bl.a. om håndværksfag, så du kan løse praktiske opgaver, ligesom du har en række servicefag for at kunne hjælpe brugere og beboere. Du får en grundlæggende viden om varme- og vandforsyning, ventilationsanlæg, antenneanlæg og andre tekniske installationer. Du får kendskab til drift af varme- og ventilationsanlæg, el- og vandforsyning, energieffektivt og miljø.
Arbejdet handler også om at pleje grønne områder uden kemi, om alternativ energi og korrekt affaldssortering og bygningsvedligeholdelse. Du lærer at udføre mindre reparationer, at rekvirere og vejlede håndværkere til større opgaver og at foretage tilstandsvurderinger af bygningsskader.
Som ejendomsservicetekniker lærer du desuden om budgetter og byggesagsbehandling, og du kan tage specialefag som beboerdemokrati og syn af boliger.
Uddannelsesforløb
Se eksempel på, hvordan forløbet på eud-uddannelsen kan se ud, når du starter dit grundforløb på skolen:
Grundforløb 1: Fra 9. eller 10. klasse
Fagretninger, som ejendomsserviceteknikeruddannelsen indgår i:
Grundforløb 2: Under 25 år
Som et forsøg er grundforløb 1-målgruppen udvidet, så du kan søge om opstart i august 2018, hvis du lever op til en række kriterier. Læs mere på under "Tilmelding og adgangskrav - er du under 25 år".
Erhvervsuddannelse for voksne (euv)
Hovedforløb - skole og praktik
Uddannelsens trin/specialer
Du kan vælge mellem følgende trin/specialer på uddannelsen til ejendomsservicetekniker:
- ejendomsservicetekniker
Efter endt grundforløb skal du fortsætte din uddannelse på en teknisk skole, der udbyder ejendomsserviceteknikeruddannelsen som hovedforløb. Roskilde Tekniske Skole udbyder desværre ikke hovedforløbet på uddannelsen.
Optagelse og adgangskrav
Tilmeld dig online på optagelse.dk:Er der problemer med optagelse.dk, kan du udfylde denne pdf:
Tilmeldingsblanket
Se startdatoer
Du skal mindst have 02 i gennemsnit i både dansk (skriftlig og mundtlig) og matematik (skriftlig) ved folkeskolens 9.- eller 10.-klasseprøve eller tilsvarende prøve. Du skal være vurderet uddannelsesparat af Ungdommens Uddannelsesvejledning.
Optagelse og adgangskrav på eud
Specielt for ejendomsserviceteknikeruddannelsen
Fra 1. januar 2018 er der indført adgangsbegrænsning på grundforløb 2.
Har du uddannelsesaftale med en godkendt praktikvirksomhed, er du sikret optagelse på grundforløb 2.
Har du ikke en uddannelsesaftale, kan du søge en kvoteplads. Du skal ansøge via optagelse.dk.
Når du har søgt, vurderer vi, om du indkaldes til en optagelsessamtale på skolen. Optagelsessamtaler afholdes fra ultimo november. Ansøgerne får tilsendt svar, om de optages eller ej, efter samtalen er afholdt.
Kvotepladserne tildeles løbende frem til uddannelsesstart i januar. Søg derfor optagelse i god tid, mens der stadig er pladser tilbage!
Kontakt en vejleder på 46 300 400, hvis du vil vide mere.
Jobmuligheder og videreuddannelse
Som ejendomsservicetekniker kan du blandt andet få arbejde som pedel, ejendomsfunktionær og badefunktionær.
Med en uddannelse som ejendomsservicetekniker kan du blandt andet videreuddanne dig på landets erhvervsakademiuddannelser.
Download
Undervisningsplan
Se den lokale undervisningsplan på elevplan
Links
Om uddannelsen til ejendomsservicetekniker (på UddannelsesGuiden)
Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til ejendomsservicetekniker
Vi kan vejlede dig


Efter endt grundforløb skal du fortsætte din uddannelse på en teknisk skole, der udbyder ejendomsserviceteknikeruddannelsen som hovedforløb. Roskilde Tekniske Skole udbyder desværre ikke hovedforløbet på uddannelsen.