Metal og mekanik
Start i Roskilde
Drømmer du om en fremtid fyldt med mekanik, metal og store maskiner?
Drømmer du om en fremtid fyldt med mekanik, metal og store maskiner, og overvejer du at uddanne dig til fx personvognsmekaniker, smed, industritekniker eller inden for vejgodstransport, så er denne fagretning noget for dig.
Grundforløb 1 er for dig, der kommer direkte fra 9. eller 10. klasse
Grundforløb 1
Når du vil starte direkte efter 9. eller 10. klasse, skal du starte på grundforløb 1, der varer 20 uger. Men du har også mulighed for at søge ind på grundforløb 1 i op til 2 år efter du har afsluttet folkeskolen.
Afsluttede du folkeskolen sidste år, kan du starte direkte på en uddannelse på grundforløb 2.
Vælg en fagretning
På grundforløb 1 skal du vælge en fagretning. Den giver dig bred viden og grundlæggende færdigheder inden for en række uddannelser samt et indblik i en branche. Fagretningen skal gøre det lettere for dig at vælge en uddannelse, inden du skal videre på grundforløb 2, der også varer 20 uger. Du skal gå på grundforløb i 40 uger i alt, hvilket svarer til et skoleår.
Undervisningen
Undervisningen er praksisorienteret og organiseret som projektarbejde.
Vi arbejder praksisorienteret. Hos smedene arbejder du bl.a. med svejsning, formning og bearbejdning af metaller. Hos industriteknikerne kan du arbejde med fræsning og drejning af forskellige materialer. Og på autoværkstedet adskiller og samler du forskellige mekaniske dele.
Du får mulighed for at arbejde med hænderne og være kreativ, mens du bruger hovedet, da du bl.a. skal lære at beregne og konstruere mekaniske dele samt lave beskrivelser, vejledninger og andet materiale på dansk. Du får et værkstedskørekort, som omhandler sikkerhed og betjening af maskiner og håndværktøj.
Vi vil få besøg af folk fra brancherne og besøge udvalgte virksomheder, så du får et indtryk af faget, fagligheden og de mange muligheder.
Du vil få undervisning i at skrive ansøgninger til praktikplads, om arbejdsmarkedet, om sundhed og om at flytte hjemmefra.
Du skal have grundfag, fx dansk.
Optagelse og adgangskrav
Søg ind via optagelse.dk senest 1. marts - du får besked om optagelse m.m. via e-Boks.
Få hjælp til ansøgning
Vejledning til ansøgning på optagelse.dk (trin-for-trin-vejledning og video)
Kontakt os, hvis du har brug for yderligere hjælp til at udfylde din ansøgning.
Adgangskrav, optagelsesprøve, uddannelsesaftale
- Du skal have bestået folkeskolens afgangseksamen
- Du skal have min. 02 i dansk og matematik til folkeskolens afgangseksamen
- Du skal være vurderet uddannelsesparat af Ungdommens Uddannelsesvejledning
Opfylder du ikke kravene, kan du deltage i en optagelsesprøve i dansk og/eller matematik samt en samtale. Du bliver automatisk indkaldt til prøven og samtalen, hvis du søger en erhvervsuddannelse og ikke opfylder karakterkravene.
Download
Links
Se den lokale undervisningsplan


