Sådan håndterer Roskilde Tekniske Skole Corona/COVID-19-situationen // LÆS MERE

Byhaver og gastronomi

Start i august - Valby
Drømmer du om en fremtid fyldt med økologi, lokale råvarer og madlavningens kunst?

Interesserer du dig for økologi, lokale råvarer og madlavningens kunst? Er du i tvivl, om du vil være fx kok, landmand, gastronom, anlægsgartner eller gartner? Eller er du nysgerrig efter at blive klogere på, hvordan danske råvarer dyrkes eller anvendes i et køkken? Så er fagretningen Byhaver og gastronomi måske lige dig.

Start på grundforløb 1

 9. august 2021 (eud) (Valby)
 se adresse og kort

Grundforløb 1 er for dig, der

... kommer direkte fra 9. eller 10. klasse
... gik ud af 9. eller 10. klasse for mindre end et år siden

Du kan også vælge at søge ind på grundforløb 1, hvis du afsluttede folkeskolen for mindre end to år siden, dvs. i 2018 eller 2019 (ved opstart i august 2020)

Grundforløb 1

Når du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse - eller afsluttede folkeskolen sidste år - skal du starte på grundforløb 1, der varer 20 uger.

Er det mere end 14 måneder siden, du afsluttede folkeskolen, starter du direkte på en uddannelse på grundforløb 2. Du kan også vælge at søge ind på grundforløb 1, hvis du afsluttede folkeskolen for mindre end to år siden.

Vælg en fagretning

På grundforløb 1 skal du vælge en fagretning. Den giver dig bred viden og grundlæggende færdigheder inden for en række uddannelser samt et indblik i en branche. Fagretningen skal gøre det lettere for dig at vælge en uddannelse, inden du skal videre på grundforløb 2, der også varer 20 uger. Du skal gå på grundforløb i 40 uger i alt, hvilket svarer til et skoleår.

Undervisningen

Undervisningen på grundforløb 1 er praksisorienteret og organiseret som projektarbejde.

Hovedområde: Fødevarer, jordbrug og oplevelser

Her kan du blive klogere på råvarens rejse fra jord til bord. Du har lyst til at være udendørs i frisk luft, bruge dine hænder, få viden om økologi og bruge din viden til at dyrke grønsager og andre planter. Samtidig interesserer du dig for at lave mad, være i køkken og kreere nye retter.

Undervejs lærer du om, hvordan man anlægger køkkenhaver i forskellige størrelser til forskellige behov og hvordan en restaurant kan arbejde med at være selvforsynende og kompostere. Du vil komme på besøg hos dygtige landmænd, virksomheder og restauranter, der samarbejder om at producere lækre fødevarer til anvendelse i restauranterne.

Du lærer om sorter, biodiversitet, økologi og bæredygtighed, jordtyper, bede og hvordan man kan anvende råvarer i køkkenet, over bål og i et udekøkken.

Undervisningen vil tage udgangspunkt i eksperimenterende problemløsning og kreativ idéudvikling – og du vil få masser af mulighed for at prøve tingene af i praksis.

Undervisningen vil primært foregå på Hotel- og Restaurantskolen i Valby, i skolens køkkener og i skolens bylandbrug. Det kan også foregå andre steder i København og på Roskilde Tekniske Skole og gartneriet på Vilvorde.


Uddannelser, som fagretningen peger mod

Efter grundforløb 1 kan du frit vælge mellem alle skolens uddannelser på grundforløb 2.

I denne fagretning, som hører under hovedområdet Fødevarer, jordbrug og oplevelser, arbejder vi fx med uddannelserne:

 


Optagelse og adgangskrav

Søg ind via optagelse.dk senest 1. marts - du får besked om optagelse m.m. via e-Boks.

 Vejledning til ansøgning på optagelse.dk (trin-for-trin-vejledning og video)

Kontakt os, hvis du har brug for yderligere hjælp til at udfylde din ansøgning.

Du får besked om optagelse m.m. via e-Boks.

 Se startdatoer

Adgangskrav til grundforløb 1:

  • Du skal have bestået folkeskolens afgangseksamen
  • Du skal have min. 02 i dansk og matematik til folkeskolens afgangseksamen
  • Du skal være vurderet uddannelsesparat af Ungdommens Uddannelsesvejledning

Opfylder du ikke kravene, kan du deltage i en optagelsesprøve i dansk og/eller matematik samt en samtale. Du bliver automatisk indkaldt til prøven og samtalen, hvis du søger en erhvervsuddannelse og ikke opfylder karakterkravene.

 Optagelse og adgangskrav på eud


Alt det praktiske

PraktikPraktik

Praktik

Du skal selv finde en praktikplads, men skolens vejledere kan hjælpe dig på vej.
 Læs om praktik i Danmark og udlandet
ØkonomiØkonomi

Økonomi

SU og elevløn, når du har en uddannelsesaftale.
 Læs om økonomi
Et sted at boEt sted at bo

Et sted at bo

Bo på skolehjem / kostskole under uddannelsen eller find en ungdomsbolig.
 Læs mere


Download


Links

Læs om de formelle krav til uddannelsen (undervisning, opbygning, prøver og eksamen):
 Se den lokale undervisningsplan


Vi kan vejlede dig

Inger Nørremark
Inger Nørremark
Vejleder, Vilvorde, Køgevej 131
 2574 0310
 ue-vil@rts.dk
Lisbeth Gothil Hansen
Lisbeth Gothil Hansen
Vejleder, Vilvorde, Køgevej 131
 2574 0310
 ue-vil@rts.dk

evejledning.dk


Du starter dit grundforløb 1 på

Udskriv

ROSKILDE TEKNISKE SKOLE

 Til forsiden

 

Roskilde Tekniske Skole
(postadresse og administration)
Postboks 132, Pulsen 10
4000 Roskilde

 46 300 400
 Mandag-torsdag kl. 8.00-15.30
 Fredag kl. 8.00-14.00

 rts@rts.dk

CVR-nr. 44053128
EAN-nr. 5798000556874