Mad, ernæring, gartner og oplevelser

Start i Fårevejle
Drømmer du om en fremtid fyldt med mad, sundhed og bæredygtighed? Udbydes i samarbejde med EUC Nordvestsjælland.

Lærer du bedst i en kombination af fag og praktiske opgaver? Og vil du gerne være gartner, bager, ernæringsassistent eller eventkoordinator? Så er fagretningen Mad, ernæring, gartner og oplevelser lige noget for dig. 
Dette grundforløb udbydes i samarbejde med EUC Nordvestsjælland.

Start på grundforløb 1

 9. august 2020 (Fårevejle)
 se adresse og kort

Grundforløb 1 er for dig, der kommer direkte fra 9. eller 10. klasse

Grundforløb 1

Når du vil starte direkte efter 9. eller 10. klasse, skal du starte på grundforløb 1, der varer 20 uger. Men du har også mulighed for at søge ind på grundforløb 1 i op til 2 år efter du har afsluttet folkeskolen.

Afsluttede du folkeskolen sidste år, kan du starte direkte på en uddannelse på grundforløb 2.

Vælg en fagretning

På grundforløb 1 skal du vælge en fagretning. Den giver dig bred viden og grundlæggende færdigheder inden for en række uddannelser samt et indblik i en branche. Fagretningen skal gøre det lettere for dig at vælge en uddannelse, inden du skal videre på grundforløb 2, der også varer 20 uger. Du skal gå på grundforløb i 40 uger i alt, hvilket svarer til et skoleår.

Undervisningen

Undervisningen er praksisorienteret og organiseret som projektarbejde.

Grundforløbet er sammensat af uddannelser, der har faglige fællesskaber og samtidig appellerer bredt til unge, der interesserer sig for erhverv, hvor arbejdet omfatter fødevareproduktion og -service. Hvor oplevelser med dyrkningen af fødevarer, det gode måltid og den gode service spiller en væsentlig rolle. Og hvor der er forskellige praktikpladsmuligheder. Opgaverne foregår i projekter og i samarbejde med byens virksomheder eller institutioner.

Du får erfaring i at løse diverse opgaver inden for forskellige områder, med idé og konceptudvikling, sundhed, design og fremstilling – og du kommer til at bruge forskellige administrative og kommunikative løsninger, som understøtter samarbejdet i virksomheden.

Du kommer til at arbejde kreativt og innovativt med planlægning og tilrettelæggelse af måltider, events og eksempelvis en sundhedsmesse.

Undervisningen er projektorienteret med fire projekter inden for disse arbejdsområder: Produktion, hygiejne, produktion og samarbejde rettet mod en virksomhed eller en institution. Ud over det faglige indhold er evnen til at samarbejde inden for flere fag et afgørende omdrejningspunkt for alle projekter.

Projekt 1: Produktion - fødevarer (gartneri m.m.)

  • Introduktion til forskellige afgrødemuligheder som grøntsager og frugt
  • Dyrkningsmetoder
  • Besøg på relevante produktionsvirksomheder
  • Arbejdsmiljø og ergonomi

 

Projekt 2: Hygiejnen

  • Personlig hygiejne
  • Hygiejne ved håndtering af fødevarer
  • Samarbejde og generel sikring at overholdelse af regler

 

Projekt 3: Produktion og ernæring

  • Fremstilling af mad
  • Kendskab til kvalitet og bæredygtighed
  • Arbejdsgangen i køkken
  • Kostsammensætning & kostråd
  • Sundhed & livsstile

 

Projekt 4: Oplevelser med fødevarer

  • Produktion til og planlægning af diverse arrangementer
  • Gennemføre arrangement som event

 


Uddannelser, som fagretningen peger mod

Efter grundforløb 1 kan du frit vælge mellem alle skolens uddannelser på grundforløb 2.

I denne fagretning, som hører under hovedområdet Fødevarer, jordbrug og oplevelser, arbejder vi fx med uddannelserne:

  • Gartner
  • Bager
  • Ernæringsassistent
  • Eventkoordinator

 


Optagelse og adgangskrav

Søg ind via optagelse.dk senest 1. marts - du får besked om optagelse m.m. via e-Boks.

Få hjælp til ansøgning

 Vejledning til ansøgning på optagelse.dk (trin-for-trin-vejledning og video)

Kontakt os, hvis du har brug for yderligere hjælp til at udfylde din ansøgning.

Adgangskrav, optagelsesprøve, uddannelsesaftale

  • Du skal have bestået folkeskolens afgangseksamen
  • Du skal have min. 02 i dansk og matematik til folkeskolens afgangseksamen
  • Du skal være vurderet uddannelsesparat af Ungdommens Uddannelsesvejledning

Opfylder du ikke kravene, kan du deltage i en optagelsesprøve i dansk og/eller matematik samt en samtale. Du bliver automatisk indkaldt til prøven og samtalen, hvis du søger en erhvervsuddannelse og ikke opfylder karakterkravene.

 Optagelse og adgangskrav på eud

Digital Post
Tjek din e-Boks, hvis du venter svar fra os vedr. optagelse m.m. Læs mere


Alt det praktiske

PraktikPraktik

Praktik

Du skal selv finde en praktikplads, men skolens vejledere kan hjælpe dig på vej.
 Læs om praktik i Danmark og udlandet
ØkonomiØkonomi

Økonomi

SU og elevløn, når du har en uddannelsesaftale.
 Læs om økonomi
Et sted at boEt sted at bo

Et sted at bo

Bo på skolehjem / kostskole under uddannelsen eller find en ungdomsbolig.
 Læs mere


Download

Links

Læs om de formelle krav til uddannelsen (undervisning, opbygning, prøver og eksamen):
 Se den lokale undervisningsplan


Vi kan vejlede dig

Inger Nørremark
Inger Nørremark
Vejleder, Vilvorde, Køgevej 131
 2574 0310
 ue-vil@rts.dk
Lisbeth Gothil Hansen
Lisbeth Gothil Hansen
Vejleder, Vilvorde, Køgevej 131
 2574 0310
 ue-vil@rts.dk

EUC Nordvestsjælland
EUC Nordvestsjælland
Absalonsvej 20, 4300 Holbæk
 72 290 100
 eucnvs@eucnvs.dk
www.eucnvs.dk

Chat Med Vejleder
 tirsdage og torsdage kl. 16-20
360 graders univers
Gå på opdagelse i skolens uddannelser - næsten som at være der selv!
evejledning.dk
Få hjælp, når skolen har lukket! Kontakt UddannelsesGuidens e-vejledning. Læs mere


Du starter dit grundforløb 1 på

 

Udskriv

 

ROSKILDE TEKNISKE SKOLE

 Til forsiden

 

Roskilde Tekniske Skole
(postadresse og administration)
Postboks 132, Pulsen 10
4000 Roskilde

 46 300 400
 Mandag-torsdag kl. 8.00-15.00
 Fredag kl. 8.00-14.00

 rts@rts.dk

CVR-nr. 44053128
EAN-nr. 5798000556874