Hvad skal du lave til efteråret? // Start din erhvervsuddannelse i august

Mad, ernæring, gartner og oplevelser

Start i august - Fårevejle
Drømmer du om en fremtid fyldt med mad, sundhed og bæredygtighed? Dette grundforløb udbydes i samarbejde med EUC Nordvestsjælland.

Lærer du bedst i en kombination af fag og praktiske opgaver? Og vil du gerne være gartner, bager, ernæringsassistent eller eventkoordinator? Så er fagretningen Mad, ernæring, gartner og oplevelser lige noget for dig. 
Dette grundforløb udbydes i samarbejde med EUC Nordvestsjælland.

Start på grundforløb 1

 12. august (eud) (Fårevejle)
 se adresser og kort

Grundforløb 1 er for dig, der

... kommer direkte fra 9. eller 10. klasse
... gik ud af 9. eller 10. klasse for mindre end et år siden
... afsluttede 9. eller 10. klasse i 2017 eller 2018 (gælder kun ved opstart i august 2019)

Grundforløb 1

Når du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse - eller afsluttede folkeskolen sidste år - skal du starte på grundforløb 1, der varer 20 uger.

Er det mere end 14 måneder siden, du afsluttede folkeskolen, starter du direkte på en uddannelse på grundforløb 2. Du kan også vælge at søge ind på grundforløb 1, hvis du afsluttede folkeskolen for mindre end to år siden.

Vælg en fagretning

På grundforløb 1 skal du vælge en fagretning. Den giver dig bred viden og grundlæggende færdigheder inden for en række uddannelser samt et indblik i en branche. Fagretningen skal gøre det lettere for dig at vælge en uddannelse, inden du skal videre på grundforløb 2.

Grundforløb 2 varer også 20 uger. Du skal således gå på grundforløb i 40 uger i alt, hvilket svarer til et skoleår.

Undervisningen

Undervisningen er praksisorienteret og organiseret som projektarbejde.

Grundforløbet er sammensat af uddannelser, der har faglige fællesskaber og samtidig appellerer bredt til unge, der interesserer sig for erhverv, hvor arbejdet omfatter fødevareproduktion og -service. Hvor oplevelser med dyrkningen af fødevarer, det gode måltid og den gode service spiller en væsentlig rolle. Og hvor der er forskellige praktikpladsmuligheder. Opgaverne foregår i projekter og i samarbejde med byens virksomheder eller institutioner.

Du får erfaring i at løse diverse opgaver inden for forskellige områder, med idé og konceptudvikling, sundhed, design og fremstilling – og du kommer til at bruge forskellige administrative og kommunikative løsninger, som understøtter samarbejdet i virksomheden.

Du kommer til at arbejde kreativt og innovativt med planlægning og tilrettelæggelse af måltider, events og eksempelvis en sundhedsmesse.

Undervisningen er projektorienteret med fire projekter inden for disse arbejdsområder: Produktion, hygiejne, produktion og samarbejde rettet mod en virksomhed eller en institution. Ud over det faglige indhold er evnen til at samarbejde inden for flere fag et afgørende omdrejningspunkt for alle projekter.

Projekt 1: Produktion - fødevarer (gartneri m.m.)

  • Introduktion til forskellige afgrødemuligheder som grøntsager og frugt
  • Dyrkningsmetoder
  • Besøg på relevante produktionsvirksomheder
  • Arbejdsmiljø og ergonomi

 

Projekt 2: Hygiejnen

  • Personlig hygiejne
  • Hygiejne ved håndtering af fødevarer
  • Samarbejde og generel sikring at overholdelse af regler

 

Projekt 3: Produktion og ernæring

  • Fremstilling af mad
  • Kendskab til kvalitet og bæredygtighed
  • Arbejdsgangen i køkken
  • Kostsammensætning & kostråd
  • Sundhed & livsstile

 

Projekt 4: Oplevelser med fødevarer

  • Produktion til og planlægning af diverse arrangementer
  • Gennemføre arrangement som event

 


Uddannelser, som fagretningen peger mod

Efter grundforløb 1 kan du frit vælge mellem alle skolens uddannelser på grundforløb 2.

I denne fagretning, som hører under hovedområdet Fødevarer, jordbrug og oplevelser, arbejder vi fx med uddannelserne:

  • Gartner
  • Bager
  • Ernæringsassistent
  • Eventkoordinator

 


Optagelse og adgangskrav

Tilmeld dig online på optagelse.dk:

 Vejledning til ansøgning på optagelse.dk (trin-for-trin-vejledning og video)

Kontakt os, hvis du har brug for yderligere hjælp til at udfylde din ansøgning.

 Se startdatoer

Generelle adgangskrav:

  • Du skal have bestået folkeskolens afgangseksamen
  • Du skal have min. 2,0 i dansk og matematik til folkeskolens afgangseksamen
  • Du skal være vurderet uddannelsesparat af Ungdommens Uddannelsesvejledning

Opfylder du ikke kravene, kan du deltage i en optagelsesprøve i dansk og/eller matematik samt en samtale. Du bliver automatisk indkaldt til prøven og samtalen, hvis du søger en erhvervsuddannelse og ikke opfylder karakterkravene.

 Optagelse og adgangskrav på eud


Alt det praktiske

Uden euxUden eux

Uden eux

Der er ikke mulighed for eux på denne uddannelse.
 Læs om eux
Vælg talentsporVælg talentspor

Vælg talentspor

Tag uddannelsen med talentspor og få en uddannelse på et højere niveau med plads til specialisering og faglig fordybelse.
 Læs om talentspor
PraktikPraktik

Praktik

Du skal selv finde en praktikplads, men skolens vejledere kan hjælpe dig på vej.
 Læs om praktik i Danmark og udlandet
ØkonomiØkonomi

Økonomi

SU (Statens Uddannelsesstøtte efter gældende regler) og elevløn.
 Læs om økonomi
Et sted at boEt sted at bo

Et sted at bo

Bo på skolehjem eller kostskole under uddannelsen eller find en ungdomsbolig.
 Læs mere


Download

Links

Læs om de formelle krav til uddannelsen (undervisning, opbygning, prøver og eksamen):
 Se den lokale undervisningsplan på elevplan


Vi kan vejlede dig

Inger Nørremark
Inger Nørremark
Vejleder, Vilvorde, Køgevej 131
 2574 0310
 ue-vil@rts.dk
Lisbeth Gothil Hansen
Lisbeth Gothil Hansen
Vejleder, Vilvorde, Køgevej 131
 2574 0310
 ue-vil@rts.dk

EUC Nordvestsjælland
Absalonsvej 20, 4300 Holbæk
 72 290 100
 eucnvs@eucnvs.dk
www.eucnvs.dk


Du starter din uddannelse (grundforløb 1) på

 

Udskriv

ROSKILDE TEKNISKE SKOLE

 Til forsiden