Oplev uddannelserne på 7 adresser i Roskilde og Høng // ÅBENT HUS 26. januar

Start din erhvervsuddannelse eller eux-uddannelse i januar // Start 14. eller 16. januar

Mad, ernæring, gartner og oplevelser

Start i august - Fårevejle
Drømmer du om en fremtid fyldt med mad, sundhed og bæredygtighed? Dette grundforløb udbydes i samarbejde med EUC Nordvestsjælland.

Lærer du bedst i en kombination af fag og praktiske opgaver? Og vil du gerne være gartner, bager, ernæringsassistent eller eventkoordinator? Så er fagretningen Mad, ernæring, gartner og oplevelser lige noget for dig. 

Dette grundforløb udbydes i samarbejde med EUC Nordvestsjælland.

 

 


Start på grundforløb 1

 12. august 2019 (eud) (Fårevejle)
 se adresser og kort

Grundforløbet er sammensat af uddannelser, der har faglige fællesskaber og samtidig appellerer bredt til unge, der interesserer sig for erhverv, hvor arbejdet omfatter fødevareproduktion og -service. Hvor oplevelser med dyrkningen af fødevarer, det gode måltid og den gode service spiller en væsentlig rolle. Og hvor der er forskellige praktikpladsmuligheder. Opgaverne foregår i projekter og i samarbejde med byens virksomheder eller institutioner.

Du får erfaring i at løse diverse opgaver inden for forskellige områder, med idé og konceptudvikling, sundhed, design og fremstilling – og du kommer til at bruge forskellige administrative og kommunikative løsninger, som understøtter samarbejdet i virksomheden.

Du kommer til at arbejde kreativt og innovativt med planlægning og tilrettelæggelse af måltider, events og eksempelvis en sundhedsmesse.

Undervisningen er projektorienteret med fire projekter inden for disse arbejdsområder: Produktion, hygiejne, produktion og samarbejde rettet mod en virksomhed eller en institution. Ud over det faglige indhold er evnen til at samarbejde inden for flere fag et afgørende omdrejningspunkt for alle projekter.

Projekt 1: Produktion - fødevarer (gartneri m.m.)

  • Introduktion til forskellige afgrødemuligheder som grøntsager og frugt
  • Dyrkningsmetoder
  • Besøg på relevante produktionsvirksomheder
  • Arbejdsmiljø og ergonomi

Projekt 2: Hygiejnen

  • Personlig hygiejne
  • Hygiejne ved håndtering af fødevarer
  • Samarbejde og generel sikring at overholdelse af regler

Projekt 3: Produktion og ernæring

  • Fremstilling af mad
  • Kendskab til kvalitet og bæredygtighed
  • Arbejdsgangen i køkken
  • Kostsammensætning & kostråd
  • Sundhed & livsstile

Projekt 4: Oplevelser med fødevarer

  • Produktion til og planlægning af diverse arrangementer
  • Gennemføre arrangement som event

Hovedområde og uddannelser

Hovedområde: Fødevarer, jordbrug og oplevelser.

Efter grundforløb 1 kan du frit vælge mellem alle skolens uddannelser på grundforløb 2.

I denne fagretning arbejder vi fx med uddannelserne:

  • Gartner
  • Bager
  • Ernæringsassistent
  • Eventkoordinator

Hvem skal gå på grundforløb 1?

Det skal du, hvis du kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse - eller det er mindre end et år siden, du gik ud af folkeskolen.

På grundforløb 1 starter du på en fagretning, der giver dig et indblik i en række uddannelser, så det bliver lettere for dig at vælge en uddannelse, inden du skal videre på grundforløb 2.

Grundforløb 1 varer 20 uger, grundforløb 2 varer også 20 uger, dvs. at du i alt skal gå på grundforløb i 40 uger, hvilket svarer til et skoleår.

 Er det mere end et år siden, du afsluttede folkeskolen?

Udvidet adgang til grundforløb 1

Som et forsøg er grundforløb 1-målgruppen udvidet, så du kan søge om opstart i januar og august 2019, hvis du lever op til en række kriterier.

 Se kriterierne under "Optagelse og adgangskrav > Mere end et år efter folkeskolen?".


Optagelse og adgangskrav

Tilmeld dig online på optagelse.dk:

 Vejledning til ansøgning på optagelse.dk

Kontakt os, hvis du har brug for yderligere hjælp til at udfylde din ansøgning.

 Se startdatoer

Generelle adgangskrav:

  • Du skal have afsluttet grundskolens 9. eller 10. klasse
  • Du skal have min. 02 i dansk og matematik til afgangsprøven
  • Du skal være vurderet uddannelsesparat af Ungdommens Uddannelsesvejledning

Opfylder du ikke kravene, kan du deltage i en optagelsesprøve i dansk og/eller matematik samt en samtale. Du bliver automatisk indkaldt til prøven og samtalen, hvis du søger en erhvervsuddannelse og ikke opfylder karakterkravene.

 Optagelse og adgangskrav på eud


Uden euxUden eux

Uden eux

Der er ikke mulighed for eux på denne uddannelse.
 Læs om eux
Vælg talentsporVælg talentspor

Vælg talentspor

Tag uddannelsen med talentspor og få en uddannelse på et højere niveau med plads til specialisering og faglig fordybelse.
 Læs om talentspor
PraktikPraktik

Praktik

Du skal selv finde en praktikplads, men skolens vejledere kan hjælpe dig på vej.
 Læs om praktik i Danmark og udlandet
ØkonomiØkonomi

Økonomi

SU (Statens Uddannelsesstøtte efter gældende regler) og elevløn.
 Læs om økonomi
Et sted at boEt sted at bo

Et sted at bo

Bo på skolehjem eller kostskole under uddannelsen eller find en ungdomsbolig.
 Læs mere

Download


Undervisningsplan

Læs om de formelle krav til uddannelsen (undervisning, opbygning, prøver og eksamen):

 Se den lokale undervisningsplan på elevplan


Vi kan vejlede dig

Inger Nørremark
Inger Nørremark
Vejleder, Vilvorde, Køgevej 131
 2574 0310
 ue-vil@rts.dk
Lisbeth Gothil Hansen
Lisbeth Gothil Hansen
Vejleder, Vilvorde, Køgevej 131
 2574 0310
 ue-vil@rts.dk

EUC Nordvestsjælland
Absalonsvej 20, 4300 Holbæk
 72 290 100
 eucnvs@eucnvs.dk
www.eucnvs.dk


Du starter din uddannelse (grundforløb 1) på

 

Udskriv

ROSKILDE TEKNISKE SKOLE

 Til forsiden

 

Roskilde Tekniske Skole
(postadresse og administration)
Postboks 132, Pulsen 10
4000 Roskilde

 46 300 400
 Mandag-torsdag kl. 8.00-15.30
 Fredag kl. 8.00-14.00

 rts@rts.dk
 Find medarbejder

CVR-nr. 44053128
EAN-nr. 5798000556874