Årets studenterpar

Mandag formiddag, kl. 9, sprang årets første student på Roskilde Tekniske Gymnasium ud.

Rune Wessel Knaack Christensen sluttede sin gymnasietid af med et flot 12-tal. Som læreren, Susanne Nerup, udtrykte det, så var det fra øverste skuffe!

Kort tid efter kom gymnasiets anden student, Simone Anika Skou Olsen, som er kæreste med Rune. De har mødt hinanden i gymnasietiden, og tilfældet gør, at de springer ud som de første i år, og som årets studenterpar tillige.

Rune har læst på studieretningen matematik-fysik-filosofi, og han har ment det seriøst med sit valg af htx i Roskilde. Rune kommer fra Tureby syd for Køge, hvorfra han pendlede næsten to år, og siden slutningen af 2.g har han boet på Amager - så transporttiden er udtryk for et seriøst engagement i sin uddannelse. Rune nævner selv, at han valgte htx i Roskilde som et bevidst tilvalg af uddannelse, ikke forældres eller andres valg af en mainstream-gymnasieuddannelse, men hans tilvalg af en projektorienteret og fagligt/teknisk gymnasieuddannelse.

Rune afsluttede med et 12-tal i SO - studieområdet. Det er et tværgående område i htx-gymnasieuddannelsen med fokus på videnskabeligt arbejde og metoder, lærings- og arbejdsmetoder, informationssøgning, læseteknik, og at anskaffe og forholde sig til viden. Indenfor det område havde Rune valgt fire faglige temaer fra sin gymnasieuddannelse og fremlagde det i en prøvemappe. Der var ballonprojekt fra 1. år, ballonskipper (mentor for 1.g’ere) fra 2. år, modellering ud fra Torrecellis Lov på 3. år, og endelig Sandhed på fjerde år indenfor både filosofi, matematik, fysik og dansk. Her arbejdes tværgående med falsifikation af påstande indenfor forskellige videnskabs- og kundskabsområder.

Fra sin tid på Roskilde Tekniske Gymnasium fremhæver Rune, at han er særligt glad for at have fået solide lærings- og arbejdsmetoder med sig i bagagen. Socialt er han glad for de venskaber og den kæreste, som gymnasietiden har bragt ham.

Rune kan gå flere veje efter gymnasiet. Han overvejer at studere indenfor design, matematik, fysik eller ingeniørområdet. Men sikker er han ikke endnu, så for at undgå et forkert valg, tager han først et sabbatår, hvor han skal arbejde, muligvis hos T. Hansen eller i Nordeas Callcenter – for at rumme de sure kunder, som han fortæller.

Traditionen på Roskilde Tekniske Gymnasium er, at årets første student hejser flaget, sammen med gymnasiets rektor, Birgitte Appel. Det gjorde de, med lidt møje, for den klare sommerregn stod ned, men flaget kom op. Studenterdagen fejres sammen med familien, først på Kastrup Fort og til aften i Tivoli.

Læs om htx-uddannelsen

Se billederne

Udskriv