Gymnasieelever i kreativ træningslejr

150 unge fra Roskilde Tekniske Gymnasium, htx, var i kreativ træningslejr i hele uge 23. ”Innovationcamp15” var for alle førsteårseleverne, og eleverne blev i fire dage revet ud af deres vante omgivelser for at tænke nyt på Musicon.

Alle førsteårseleverne fra Roskilde Tekniske Gymnasium var samlet til Innovationcamp15 i Smedjen på Musicon. Udfordret af to arkitekter, skulle eleverne udtænke og lave modeller af faciliteter, som i fremtiden kan gøre det mere attraktivt for borgere at opholde sig på og bruge Musicon.

Efter fire dages intensiv proces blev modellerne præsenteret og vurderet mandag den 8. juni. Innovationcamp15 blev afsluttet som en mellemting mellem en fernisering og et awardshow i Smedjen på Musicon. Eleverne fremviste resultaterne af deres anstrengelser, og et dommerpanel vurderede de bedste modeller ud fra forskellige præmisser, fx originalitet og evnen til at præsentere produkterne. Alt fra spøjse pavilloner til fest og arbejde, kærlighedsbænke og bordtennisborde med indbygget lydanlæg så dagens lys til ferniseringen.

Udfordrende proces

Eleverne har arbejdet projektorienteret i grupper. Hver gruppe har samlet information, inspiration og lavet konkrete løsninger. Og processen har været anderledes end undervisningen, forklarer Sidsel Thaysen, der er elev på htx-uddannelsen:

- Det har været ret udfordrende, fordi vi skulle samarbejde på en helt anden måde, end vi er vant til. Vi har selv skulle opsøge ideerne på området og gøre noget ved dem. Vi er kastet ud i det uden at have en klar fornemmelse af, hvad vi ville ende med i forhold til at få lavet et konkret produkt, og det er sjovt.

I Sidsels gruppe har de lavet en model med græs, strøm, computere og arbejdsborde. Gruppen synes nemlig, at kontormiljøer sagtens kan etableres udenfor under åben himmel.

Samarbejde med arkitekter

Roskilde Tekniske Gymnasium har fået støtte fra Statens Kunstfond, hvilket har gjort det muligt at lave et samarbejde med arkitektfirmaet Within Walls om Innovationcamp15. To arkitekter fra firmaet har styret eleverne igennem processen. En af dem er Christel Nisbeth, som forklarer om elevernes indsats:

- Disse elever fra htx er meget fokuserede og produktorienterede. De arbejder i et højt tempo og er særdeles stærke i forhold at tænke i tekniske løsninger, som kan løse opgaverne, vi har givet dem.

Anvendelige ideer

Katrine Nyland Sørensen, sekretariatsleder for Musicon, deltog som en del af dommerpanelet. Og hun fortalte eleverne, at flere af modellerne og ideerne var så gode, at hun ville tage dem med videre i planlægningen af Musicon.

Se billederne

Udskriv