Mor så på uddannelser

Onsdag den 13. maj var dørene slået op til et Mors dag-arrangement på Roskilde Tekniske Skole. Forældre og deres børn fik informationer om uddannelser, muligheder for videreuddannelse og studiemiljøer, samtidig med at de blev forkælet med mad og drikke.

Når poderne skal i gang med en uddannelse, kan det som forældre være en udfordring at guide børnene til det rigtige valg. Derfor var familier inviteret til informationsaften om uddannelserne på Roskilde Tekniske Skole, og cirka 50 gæster dukkede op. De fik først en velkomst og lidt at spise, og så fulgte et oplæg om de mange uddannelsesmuligheder på skolen. Derefter var der mulighed for en mere uddybende samtale med vejledere og elever ved de forskellige uddannelsesboder, der var stillet op i aftenens anledning.

Lene Andersen fra Viby Sj. havde taget sin søn Kristian med. Han går i 8. klasse, og er ikke helt sikker på, om han vil være politibetjent eller tømrer. Lene siger:
”Der er et par år til at Kristian skal vælge uddannelse, men vi kan godt lide at være i god tid og tænke over tingene. Vi har lige fået os en rigtig god snak med vejlederen fra tømrer-uddannelsen. Det er rigtig godt, at man kan høre om både forventningerne og mulighederne. Det har virkelig været et godt arrangement, og man mærker den faglige stolthed på skolen en aften som i aften”.

Fokus på erhvervsuddannelserne

Kommunikationschef på skolen, Jacob Christiansen, forklarer at der er stort fokus på erhvervsuddannelserne nu og derfor behov for at fortælle mere om erhvervsuddannelserne.

”Der mangler faglærte inden for en række fag og vi ved, at der er masser af arbejdspladser – der er endda tomme praktikpladser i flere brancher. Der er reform på erhvervsuddannelserne, som træder i kraft til august. Mange kender ikke til muligheden for eux, hvor man tager fag på gymnasieniveau sammen med sin uddannelse og derved får endnu flere muligheder for videreuddannelse. Så der er behov for at fortælle forældrene om uddannelserne og de nye, mange muligheder, og det er det, disse arrangementer handler om”, siger han.

Roskilde Tekniske Skole gentager arrangementet tirsdag den 19. maj på Pulsen 2 i Roskilde.

Se billederne

Udskriv