Folkeskoleelever på vej til DM i Skills

De sidste fem dage har folkeskoleelever konkurreret i mange discipliner på computer og med værktøjer på Roskilde Tekniske Skole. Fem hold og klasser skal til DM i Skills i Fredericia til februar og forsøge at blive danmarksmestre.

Mere end 1500 skoleelever fra 8. og 9. klasse fra Roskilde-området har netop været til den årlige Skills Stafet på Roskilde Tekniske Skole. Formålet med Skills Stafet er, at det skal være sjovt at lære om erhvervsuddannelser.

- Med 16 små, sjove praktiske øvelser giver vi på én dag folkeskoleeleverne et indtryk af, hvad det vil sige at tage en erhvervsuddannelse. Eleverne har det skægt til konkurrencerne, og de går virkelig til den! Samtidig ser de skolen og møder nogle af underviserne, forklarer kommunikationschef på Roskilde Tekniske Skole, Jacob Christiansen.

Sådan foregår det

Når folkeskolerne kommer til Skills Stafet på Roskilde Tekniske Skole, inddeles de i hold med 3-4 elever. Og så gælder det ellers om at være skarp til at samarbejde og løse opgaverne. Hver dag kåres et vinderhold, som kommer med til Fredericia til februar, hvor DM i Skills afholdes. Og holdet tager altså hele deres klasse med, som så hepper på holdet.

Vinderholdene fra dette års Skills Stafet er fra følgende klasser:

  • 8.i. Baunehøjskolen
  • 8.i. Jyllinge Skolen
  • 8.x. Lynghøjskolen
  • 8. klasse Osted Fri Og Efterskole
  • 9.b. Bramsnæsvigskolen

DM i Skills er en stor oplevelse for eleverne. Ud over folkeskoleeleverne dyster også unge håndværkere om at blive Danmarks bedste inden for op mod 40 forskellige fag.

”Bliv ved din læst…” - eller lad være

Underviserne på Roskilde Tekniske Skole bruger også Skills Stafet til at forklare de mange muligheder for at videreuddanne sig, når man har taget en erhvervsuddannelse.

- Mange tror, at hvis du har taget en erhvervsuddannelse, skal du lave det samme arbejde resten af dit liv. Men sådan er det jo ikke mere. Er du fx uddannet elektriker, kan du jo læse videre til el-installatør. Og senere måske til ingeniør på DTU, siger Jacob Christiansen.

Ung-til-ung

Under Skills Stafet guides folkeskoleeleverne rundt på skolen af elever som er i gang med en uddannelse på Roskilde Tekniske Skole. Det er en bevidst strategi at bruge elever, der allerede går på skolen til dette. Skolens elever kan bedst forklare med deres egne ord, hvad det faktisk vil sige at tage en uddannelse på skolen. Derfor har Roskilde Tekniske Skole trænet elever til at tage sig af denne del af opgaven til Skills Stafet.

Skills Stafet foregår på erhvervsskoler i hele landet. På landsplan har op mod 35.000 folkeskoleelever prøvet kræfter med en erhvervsuddannelse. Skills Stafet i Roskilde er et samarbejde mellem Roskilde Tekniske Skole, SOSU Sjælland samt Roskilde Handelsskole.

Læs mere om uddannelserne på Roskilde Tekniske Skole:

Se billederne

Udskriv