Samarbejdet mellem Roskilde Festival og Roskilde Tekniske Skole omfatter i 2015 bl.a. Artist Village og backstageområdet bag orange scene

Roskilde Festival 2015: Grønne fingre og savsmuld i øjnene

I forbindelse med Roskilde Festival 2015 er Roskilde Tekniske Skole med i en række projekter, bl.a. kan nævnes Artist Village (lukket område for kunstnerne), siddemøbler ved Gloria/Ovalen, bagsceneområdet ved Orange Scene, kunstnerrestaurant (lukket område for kunstnerne) og madboden Skiburger: trappe, tagterrasse og el- og vvs-installationer. Du kan følge arbejdet i en række nyhedsartikler under festivalen.

Mandag den 29. juni

Smedene får grønne fingre

Eleverne har arbejdet hårdt hele weekenden, og resultatet af deres anstrengelser kan nu ses, både på området bag orange scene, i Artist Village og ved Gloria/Ovalen. Der har været masser af tværfagligt samarbejde, smedene har fået grønne fingre, og gartnerne har fået savsmuld i øjnene. Selv mediegrafikerne har fået beskidte hænder.

Udsmykningen på bagsceneområdet bag orange scene er næsten færdig. Eleverne har skabt dejlige omgivelser med hvidt stakit, højbede og masser af duftende blomster og planter. 

Artist Village byder på mange kreative løsninger: tomatplanter, duftende planter og trekantede opsatser med blomster i hullerne. Der arbejdes hårdt for at gøre omgivelserne så hyggelige som muligt for musikerne, og smede, vvs'ere og industriteknikere får også lov til at plante blomster.

Stemningen er god, og vejret veksler ligesom arbejdspresset. Solen står skarpt, og pludselig er der skyer. Planerne laves om efterhånden som processen skyder frem, og der skal tænkes konstruktivt hele tiden. 

Birketræer, blomster og planter gror op af de trekantede plateauer og skaber små sansehaver, hvor musikerne kan sidde og slappe af. 

Vandfald og oase

Bagerst i Artist Village gemmer en skøn chill out oase sig. Med et lille vandfald, smukke sten, masser af duftende blomster og planter samt genbrugsmøbler af euro-paller, kan musikerne lade op før og efter koncerterne. 

De kunstfærdigt udformede siddemøbler hos Exhibition Bar ved Gloria/Ovalen er også lavet af eleverne fra Roskilde Tekniske Skole. Inden koncertområdet åbner officielt på onsdag bliver baren malet i et flot blåt/hvidt mønster. Kig forbi og se det flotte resultat!

Se billederne


Nyheder om Roskilde Festival 2015


Udskriv