Samarbejdet mellem Roskilde Festival og Roskilde Tekniske Skole omfatter i 2015 bl.a. Artist Village og backstageområdet bag orange scene

Roskilde Festival 2015: Områderne gøres klar til overlevering

I forbindelse med Roskilde Festival 2015 er Roskilde Tekniske Skole med i en række projekter, bl.a. kan nævnes Artist Village (lukket område for kunstnerne), siddemøbler ved Gloria/Ovalen, bagsceneområdet ved Orange Scene, kunstnerrestaurant (lukket område for kunstnerne) og madboden Skiburger: trappe, tagterrasse og el- og vvs-installationer. Du kan følge arbejdet i en række nyhedsartikler under festivalen.

Tirsdag den 30. juni

Artist Village og oasen gøres klar

Det er sidste arbejdsdag, inden det hele skal overleveres til Roskilde Festival. Eleverne er klar fra morgenstunden, så det sidste kan komme på plads i Artist Village. 

Oasen bagerst i Artist Village står klar, og Niels-Martin "Niller" Eriksen, som er en af de ansvarlige for Artist Village, er meget tilfreds: "Det var slet ikke tænkt så stort. Det har været helt fantastisk, og der er jo skabt et super miljø, som er bedre, end vi kunne forestille os".

Det er ikke til at se det, hvis man ikke ved det, men i det ene lille "hus" i oasen sidder Susanne Storm bag symaskinen og lægger sidste hånd på betræk til puder og sofahynder til møblerne i oasen. De svale, skyggefulde huse er pyntet med gamle grammofonplader, billeder, postkort og magasiner, og mellem husene ses chill out-møbler og blomsterkasser lavet af europaller.

Ud på eftermiddagen tirsdag overleveres Artist Village til Roskilde Festival, og elever og instruktører siger farvel til deres arbejdsplads gennem de sidste fem dage. På søndag vender de tilbage, når festivalen lukker og slukker for i år, og der skal ryddes op igen. Men der er lang tid til - om lidt rykker kunstnerne ind!

Anne Samuelsen, leder af Roskilde Tekniske Skoles praktikcenter, afleverer Artist Village til Signe Sander fra Roskilde Festival. Signe, som har samarbejdet med Roskilde Tekniske Skole i flere år, udtaler: "Det er et super samarbejde, som bliver bedre og bedre."

"Eleverne har knoklet en vis legemsdel ud af bukserne for at få et super resultat. Historien er jo at vi startede med at lave haven bag én af scenerne, det udvikle sig til at vi samlede tre fag sidste år og her gik smedene, væksthus-, planteskole- og anlægsgartnereleverne i gang med at danne rammen for kunsterne som skulle spille på Orange. I år udvidede vi konceptet og skabte et unikt tværfaglig samarbejde mellem eleverne i praktikcentret. Eleverne har fået til opgave at skabe rammerne for samtlige kunstnere som skal spille på Roskilde Festival," siger Anne Samuelsen.

Se billederne

Skyggefulde oaser bag orange scene

Området bag orange scene står klart. Med få midler er det lykkedes at skabe indtrykket af skov, hvor dådyr kigger frem bag planterne, og læhegn med små fuglekasser giver skyggefulde oaser.

Også smedene har været kreative på dette års festival. Jens og David står bag denne orange jerninstallation med græsbund, planter, paddehatte, små taburetter og et skakternet bord, som opfordrer til at folk slår sig ned.

Siddemøblerne er klar til festivalfolket

Siddemøblerne ved Gloria/Ovalen er kommet på græs, mens gulv og vægge i siddenichen bliver malet, og baren er blevet peppet op med et flot blåt/hvidt mønster.

 


Nyheder om Roskilde Festival 2015


Udskriv