Underviser indstillet til fornem pris

Nicolas Fischer er underviser på Roskilde Tekniske Skole. Eleverne har nomineret ham til Politikens Undervisningspris, og ud af et stort felt er han nu blandt de sidste fem, der kan vinde en af hovedpriserne.

På uddannelsen til byggemontagetekniker på Roskilde Tekniske Skole er der ekstra god stemning i disse dage. Underviser Nicolas Fischer, som har haft sin daglige gang på skolen i mere end 10 år, er nemlig indstillet til Politikens Undervisningspris.

”Jeg er meget stolt over og glad for indstillingen, fordi den kommer fra eleverne. Det rører mig, fordi jeg kan lide at arbejde med unge mennesker, som kommer med mange forskellige tilgange til dét at tage en uddannelse, og jeg synes jeg opnår en relation til dem alle”, siger Nicolas Fischer.

Knap to tusinde lærere er blevet indstillet i forskellige kategorier - fx erhvervsuddannelser, som det er tilfældet med Nicolas. Alle elevernes indstillinger af lærerne kan læses ordret på Politikens hjemmeside. De formuleringer, som eleverne har brugt i indstillingen af Nicolas, fortæller om en lærer, der gerne gør lidt ekstra for de unge, der går på skolen.

Stephan skriver fx: ”Nicolas er ikke bare en lærer, han er en mentor, en ven som ikke bare lærer eleven om det faglige - men også selve livet”.

Daniel skriver: ”Hans undervisning er god og nem at forstå, og hvis man ikke forstå det første gang, forklarer han det gerne igen på en lidt nemmere måde”.

Læs alle elevernes begrundelse for indstilling af Nicolas Fischer - og se Politikens portrætvideo af Nicolas

Politikens Undervisningspris uddeles den 28. april. Vinder Nicolas, får han 75.000, hvoraf en tredjedel skal bruges på efteruddannelse eller projekter på skolen.

Læs mere om Politikens Undervisningspris 

Se også

Lærer på Roskilde Tekniske Skole vinder undervisningspris (28. april 2015)

Se billederne

Udskriv