Mestre i træ og jern

To elever fra Roskilde Tekniske Skole fik guld og kan kalde sig Danmarks dygtigste unge håndværkere. Skolens direktør er stolt af eleverne.

Skills er danmarksmesterskaberne for unge håndværkere, og er netop blevet afviklet i Fredericia. Fra Roskilde Tekniske Skole havde hele 10 elever fra fem forskellige fag kvalificeret sig til konkurrencerne. To anlægsgartnere, tre møbelsnedkere, tre bygningssnedkere, en industritekniker og en klejnsmed. Derudover deltog tre blomsterdekoratører, som Roskilde Tekniske Skole uddanner i samarbejde med Roskilde Handelsskole.

 10 elever til DM i Skills 2016

Stolt direktør

Én bygningssnedker og en smed vandt guld, og det var en meget glad direktør for Roskilde Tekniske Skole, Jesper Østrup, som kunne overvære, at eleverne fik overrakt priserne:

- Jeg er stolt af de flotte resultater, som er leveret her ved DM i Skills. Stort tillykke til de to vindere, men også tillykke til de andre deltagere, som virkelig har kæmpet og gjort deres bedste. Det er fantastisk at være del af en skole med så stor bredde og så meget talent. Skolens undervisere yder en super indsats for at flytte den enkelte elev, så langt som muligt, og det giver resultater.

Andreas smedede den flotte ovn

Andreas Jarlsø bor i Roskilde og er i lære hos Vestergaaard Aps. Til konkurrencen skulle de seks klejnsmedelærlinge producere hver deres pizzaovn. Andreas kunne efter en meget tæt konkurrence træde op på podiet og lade sig hylde af de mange tusinder tilskuere.

 Pizzaovn gav guld

 DM i Skills 2016: Mød Andreas, klejnsmed

 Bliv klejnsmed - læs mere om smedeuddannelsen

Et vindue med muligheder

Frederik Riber (Haslev) stillede op i kategorien bygningssnedker. Han var fra konkurrencens start meget tændt og overlod intet til tilfældighederne eller de andre deltagere. De fem bygningssnedkere i finalen skulle producere et vindue med mange detaljer. Frederik fangede hurtigt opgaven og leverede det bedste resultat. Frederik har deltaget i DM i Skills før, hvor han blandt andet har høstet en sølvmedalje, så glæden og forløsningen var stor hos den 18-årige elev.

 3. gang var lykkens gang

 DM i Skills 2016: Mød Frederik, bygningssnedker

 Bliv bygningssnedker - læs mere om uddannelsen

Undervisere fik pris

Under DM i Skills sættes der også fokus på arbejdsmiljø og undervisningsmiljø med uddeling af pris fra bygge- og anlægsorganisationerne. Jon Bagge og Christian Lauridsen underviser til daglig på bygge- og anlægsuddannelserne på Roskilde Tekniske Skole. De fik som team den nyindstiftede pris ”Årets sikre faglærer” for at være gode til at sætte fokus på arbejdsmiljø i undervisningen. Ved sidste års DM i Skills vandt elev fra Roskilde Tekniske Skole elevernes arbejdsmiljøpris.

VIDEO: Se prisoverrækkelsen, hvor Jon og Christian vandt Årets sikre faglærer-pris

Se billederne

 

 

Hvad er DM i Skills?

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge er med som deltagere. De kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste i løbet af mesterskabets tre dage.

DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er desuden med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

Sideløbende med Danmarksmesterskabet afholdes Skills Stafetten for elever i 8. klasse. Holdene udtages på forhånd ude på den lokale erhvervsskole. Tanken med denne konkurrence er at aktivere de besøgende grundskoleelever og gøre dem til aktive deltagere.

Derudover får de besøgende skoleelever mulighed for at afprøve deres egen faglige kunnen i de særlige “Prøv og mærk stande”. Her kan de også snakke med unge på erhvervsuddannelserne samt med vejledere.

 www.skillsdenmark.dk

FILM: Se, hvordan det så i februar 2016, da DM i Skills 2016 løb af stablen i Messe C i Fredericia (udarbejdet af SkillsDenmark)

 

Udskriv