3. gang var lykkens gang

Frederik Riber fra Terslev er netop blevet kåret som Danmarks dygtigste, unge bygningssnedker. Det skete i Fredericia til DM i Skills, som han havde kvalificeret sig til for tredje gang. Denne gang var det Frederiks tur til at vinde.

Der var tydelig forløsning at spore på den 18-årige Frederik Riber, som er elev på snedkeruddannelsen på Roskilde Tekniske Skoles afdeling for bygge- og anlægsuddannelser.

- De to andre gange jeg har deltaget, har jeg fået 2. pladsen, så det var dejligt at vinde, fortalte Frederik efter overrækkelsen af prisen.

Han kæmpede sammen med fire andre elever om førstepladsen til finalen, hvor der skulle produceres en detaljeret og meget flot vinduesramme.

- Vi har alle sammen brugt meget tid på at træne på rammen. Vores undervisere har haft rigtig meget tjek på, hvad vi skulle fokusere på, når vinduesrammen skulle helt på plads, siger vinderen.

VIDEO: Frederik Riber vandt DM i Skills for bygningssnedkere

De særlige talenter spottes

Roskilde Tekniske Skole stillede med tre elever til konkurrencen for bygningssnedkere. Det blev også til en 3. plads til Nicklas Danielsen. Underviser på uddannelsen Peter Johnny Hansen er glad for resultaterne.

- Det er rigtig dejligt, at skolen både har en vinder og en tredjeplads. Vi er stolte af de to gutter, som tidligt i deres uddannelse har vist et særligt talent, der har været helt tydeligt. Ikke kun for os undervisere men også de andre elever, som har gjort opmærksom på deres evner, siger han.

Når flere af talenterne udmærker sig, er det en konsekvens af, at det faglige niveau generelt er blevet højere på bygge- og anlægsuddannelserne på skolen. Samtidig er der kommet mere fokus på, at hver enkelt elev skal blive så dygtig som muligt.

Samarbejde er centralt

De virksomheder hvor eleverne har praktikplads, spiller en særdeles vigtig rolle, når de særlige talenter skal have mulighed for at udfolde sig. De skal fx give dem tid og plads til at arbejde med nogle særlige opgaver, og derfor koordineres der meget mellem undervisere, elev og praktikvirksomhed op til konkurrencen.

- Når Frederik vinder vandt konkurrencen, er det især fordi han er en fighter, der bliver ved og ved med at træne og aldrig giver op. Virksomheden har givet ham plads til, at vi på skolen kan udvikle hans særlige egenskaber, forklarer Peter.

Frederik er først færdig med sin snedkeruddannelse til marts 2017, og der er derfor gode muligheder for at han kan blive endnu dygtigere til sit håndværk, og være en inspiration for andre unge med ambitioner, kvikke hoveder og kloge hænder.

Vil du vide mere?

 DM i Skills 2016: Mød Frederik, bygningssnedker

 Bliv bygningssnedker - læs mere om snedkeruddannelsen

Se billederne

 

Hvad er DM i Skills?

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge er med som deltagere. De kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste i løbet af mesterskabets tre dage.

DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er desuden med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

Sideløbende med Danmarksmesterskabet afholdes Skills Stafetten for elever i 8. klasse. Holdene udtages på forhånd ude på den lokale erhvervsskole. Tanken med denne konkurrence er at aktivere de besøgende grundskoleelever og gøre dem til aktive deltagere.

Derudover får de besøgende skoleelever mulighed for at afprøve deres egen faglige kunnen i de særlige “Prøv og mærk stande”. Her kan de også snakke med unge på erhvervsuddannelserne samt med vejledere.

 www.skillsdenmark.dk

FILM: Se, hvordan det så i februar 2016, da DM i Skills 2016 løb af stablen i Messe C i Fredericia (udarbejdet af SkillsDenmark)

Udskriv