Pizzaovn gav guld

Andreas Jarlsø kan kalde sig Danmarks dygtigste unge klejnsmed efter weekendens DM i Skills for unge håndværkere.

Den dygtigste unge klejnsmed i Danmark bor i Svogerslev, lige uden for Roskilde. Han hedder Andreas Jarlsø, er elev på Roskilde Tekniske Skoles afdeling på Pulsen 2 og er i lære hos Vestergaard Aps i Gevninge. Til DM i Skills var han i konkurrence med fem andre unge håndværkere, og de skulle hver især bygge en pizzaovn.

- Det var en oplevelse for livet at være med til DM i Skills, og opgaven var både udfordrende og sjov. Selv om vi konkurrerede mod hinanden, havde vi det faktisk også hyggeligt og hjalp hinanden, når der var brug for det, fortæller en træt Andreas efter overrækkelsesceremonien i Fredericia, hvor han fik diplom og pris overrakt af statsminister Lars Løkke Rasmussen.

VIDEO: Andreas Jarlsø vandt DM i Skills for klejnsmede

Ikke en tilfældig sejr

Rune Christensen er en af de undervisere fra Roskilde Tekniske Skole, der har fulgt og hjulpet Andreas i forhold til hele konkurrencen. Han fortæller, at deltagerne i finalen lå helt lige meget langt inde i konkurrencen, som løb over 3 dage. Rune mener ikke, det er tilfældigt, at det netop var Andreas, der løb med sejren. Den sidste time blev nemlig afgørende:

- Andreas er meget rolig. Han greb opgaven rigtigt an fra starten, og det er fordi, han har overblik over, hvad han skal gøre og hvornår. På den måde skaber skaffer han sig selv noget tid til sidst i konkurrencen til at lave den finish på ovnen, der gør, at han vinder, siger Rune.

Rune er stolt på Andreas vegne, og havde det helt store smil på, da Andreas blev kåret.

- Som underviser involverer man sig i eleverne, og det har været en spændende oplevelse at være med til at hjælpe dette talent frem til det imponerende resultat, forklarer Rune.

Fejret med manér

Da Andreas mødte ind på sin praktikplads hos Vestergaard Aps efter konkurrencen, blev han mødt med champagne, klapsalver og flotte ord. Han er udlært til juni, og er glad for at kunne skrive Danmarks bedste unge håndværker på sit generalieblad. Herefter venter der mange muligheder for den unge mand med det kvikke hoved og de kloge hænder.

Vil du vide mere?

 DM i Skills 2016: Mød Andreas, klejnsmed

 Bliv klejnsmed - læs mere om smedeuddannelsen

Se billederne

 

 

Hvad er DM i Skills?

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge er med som deltagere. De kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste i løbet af mesterskabets tre dage.

DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er desuden med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

Sideløbende med Danmarksmesterskabet afholdes Skills Stafetten for elever i 8. klasse. Holdene udtages på forhånd ude på den lokale erhvervsskole. Tanken med denne konkurrence er at aktivere de besøgende grundskoleelever og gøre dem til aktive deltagere.

Derudover får de besøgende skoleelever mulighed for at afprøve deres egen faglige kunnen i de særlige “Prøv og mærk stande”. Her kan de også snakke med unge på erhvervsuddannelserne samt med vejledere.

 www.skillsdenmark.dk

FILM: Se, hvordan det så i februar 2016, da DM i Skills 2016 løb af stablen i Messe C i Fredericia (udarbejdet af SkillsDenmark)

 

Udskriv