Philip, som snart bliver student fra Roskilde Tekniske Gymnasium, skal arbejde for Google i Irland efter sit htx-studie

Philip skal hjælpe Google

Philip Hansen bliver htx-student i juni, og så starter han i en stilling hos Google i Dublin.

Roskilde Tekniske Gymnasium går en høj, ung mand rundt med sommerfugle i maven. Han er 21 år, og til sommer flytter han fra Køge til den irske hovedstad Dublin. Dér venter et job i Googles europæiske hovedkontor på ham.

- Jeg har en veninde, der bor derovre, og som også er ansat hos Google. Hun har anbefalet mig i Googles rekrutterings-system, og det lykkedes mig at komme ind, fortæller Philip Hansen.

Han har underskrevet en kontrakt med den verdensomspændende virksomhed, som har cirka 60.000 ansatte. I løbet af kontraktperioden skal han igennem et forløb, hvor han får et bredt indblik i hele koncernen og løse forskellige opgaver.

En slags ekstra uddannelse

Philip skal servicere og udvikle de interne systemer i Google. I opstarten er han tilknyttet et særligt internt program, hvor han skal prøve mange forskellige dele af den interne servicering af ansatte. Særlig en opgave brænder han rigtig meget for:

- Når nye systemer skal samarbejde, skal der udvikles noget kode, der gør det muligt. Det er rigtig sjovt og spændende at arbejde med. Og det er noget af det, jeg har arbejdet med tidligere her på htx.

At Philip er klar til Google, er der ingen tvivl om. På Roskilde Tekniske Gymnasium har han allerede arbejdet på et større it-system, der bruges i skolens it- og programmeringsundervisning.

- Her har jeg været med til at etablere en server med tilhørende software, sat routere op, oprettet internetforbindelse og hele tiden udviklet netværket og holdt det vedlige. Det arbejde kombineret med undervisning i kommunikation, informationsteknologi og programmering, har gavnet min ansøgning, siger Philip.

Glæder sig

Philip glæder sig utroligt meget til at komme i gang i Dublin. Han flytter i første omgang ind på et værelse hos den samme veninde, som har anbefalet ham. Det er vigtigt for Google, at han føler sig tilpas.

- Jeg har været til mange samtaler for at få stillingen. Det har i sig selv været gode oplevelser, for virksomheden gør hvad de kan for at sikre, at man som medarbejder føler sig godt tilpas hos dem, og at man præsterer. Google vil sikre sig, at de har fat i en person, der virkelig brænder for det, forklarer han.

Philip regner med, at han vil kunne blive udfordret længe hos Google, og drømmer om på sigt at blive overflyttet til den store afdeling i San Francisco.

Rektor glad på Philips vegne

Rektor på Roskilde Tekniske Gymnasium, Birgitte Appel, glæder sig over, at Philip skal i gang med dette eventyr.

- Det er med stor stolthed, at vi sender Philip afsted til sådan et job – endda hos en stor og innovativ virksomhed som Google. Vi har mange dygtige elever på Roskilde Tekniske Gymnasium, og det er altid rart at opleve, at de kommer godt fra start, siger hun.

Nu forbereder Philip sig til de sidste eksamener, og så skal taskerne pakkes.

Vil du vide mere?

 Tag en htx - læs mere om uddannelserne på Roskilde Tekniske Gymnasium

Se billederne

Udskriv