Fra Las Vegas til Roskilde

Christoffer Müller fra Roskilde er med på det første danske robotlandshold, og har været til en stor international konkurrence. - En kæmpe oplevelse, fortæller det 17-årige talent, som til daglig går på htx på Roskilde Tekniske Gymnasium.

Christoffer er hjemvendt fra en uges ophold i Las Vegas, hvor han sammen med sit hold konkurrerede mod 48 andre hold af talentfulde unge fra hele verdenen. Hvert hold har igennem det sidste halve år lavet en robot, der skulle stå distancen til konkurrencen.

- Robotterne skal under konkurrencen udføre forskellige opgaver, fx håndtere nogle bolde, og køre over nogle udfordringer. Det rakte ikke til en podieplads, men vi gjorde os positivt bemærket, fortæller Christoffer.

Den rette indstilling

Dommerne kommenterede danskerne for deres indstilling. Da holdet gik i gang med den første konkurrence brød deres robot faktisk sammen, men det fik ikke de 12 unge på holdet til at kollapse.

- Dommerne var imponerede over, at vi tog det i stiv arm, fik repareret robotten, og var klar igen. Men sådan har hele processen været med at arbejde med robotten. To skridt frem og ét tilbage, og det skal man være indstillet på, når man arbejder med nye ting, siger Christoffer.

Procesmand fremfor 12-tal

Mange af de ting som Christoffer har lært ved at arbejde i projekter på htx, har han kunnet bruge under byggeriet med robotholdet.

- Jeg har været med til en del projektarbejder i min tid på htx, og det var fedt at jeg kunne bruge de erfaringer i den her sammenhæng, forklarer han.

Det er en gruppe af særlige talenter, der deltager på holdet. Men Christoffer er ikke en af de elever, der får 12-taller, uddyber han:

- De andre på holdet er meget specialisterne. Et par af dem er fx hamrende dygtige til software, andre er dygtige til at netværke og til at kommunikere. Jeg er ikke specialist på nogle af tingene, men kan lidt af det hele, og har øje for hvad der skal ske i processen.

Kommunikation om robotterne

De naturvidenskabelige og tekniske fag, som man læser på htx, har nogle gange et lidt nørdet image.

- Christoffers deltagelse på robotlandsholdet er jo et godt eksempel på, at det er spændende at arbejde med naturvidenskab og teknik. Det næste stykke tid skal Christoffer ud og fortælle folkeskolelever i Roskildeområdet om robotterne og de mange muligheder, der er i at tage en htx, fortæller rektor Birgitte Appel.

Christoffer vil fortsat være aktiv på robotlandsholdet, samtidig med han gør sin htx-uddannelse færdig. Til næste sommer har han planer om at søge optagelse på DTU.

Vil du vide mere?

 Tag en htx - læs mere om uddannelserne på Roskilde Tekniske Gymnasium

Se billederne

Udskriv