Roskilde Tekniske Gymnasium (htx) har afholdt InnovationCamp16 for alle 1.g-elever, som igennem fire dages intenst gruppearbejde fandt praktiske løsninger på udfordringen ”Roskilde – Fremtidens by”.

De unge har løsningerne

Roskilde Tekniske Gymnasium (htx) har netop afholdt InnovationCamp16 for alle 1.g-elever. Igennem fire dages intenst gruppearbejde fandt eleverne praktiske løsninger på udfordringen ”Roskilde – Fremtidens by”.

Eleverne skulle på campen stifte bekendtskab med innovative værktøjer, visualisere ideer og samarbejde kreativt.

Ægte udfordringer

For eleverne er det vigtigt at arbejde med rigtige, konkrete udfordringer i samfundet. Derfor har gymnasiets undervisere samarbejdet med Jens Toudal Jessen, som er chef for Plan og Udvikling i Roskilde Kommune. På den baggrund blev der defineret tre udfordringer til eleverne:

  • cykelparkering i Roskilde By
  • udfordringer med skrald i Roskilde
  • transport for gående og cyklister der vil fra Roskilde havn til bymidten

På campens sidste dag kårede dommerpanelet, som blandt andet bestod af borgmester Joy Mogensen, det bedste projekt.

- Projektet der vandt var en idé, som ingen af os i dommerpanelet havde set før. Det var virkelig godt tænkt. Det giver mig troen på, at når den her generation kommer på arbejdsmarkedet, så skal de nok finde løsningerne på vores udfordringer, fortalte Joy Mogensen.

VIDEO: På Roskilde Tekniske Gymnasium (htx) har elever holdt InnovationCamp16. I en uge arbejdede eleverne med konkrete udfordringer i Roskilde byrum.

Vinderholdet

Vinderholdet havde lavet et tæppe til en gruppe på 8-10 personer til at sidde på fx i Folkeparken. I midten af tæppet var fastgjort en skraldespand, så når man forlader stedet, kan man nemt pakke tæppet sammen og få skraldet med.

En sjov oplevelse

Eleverne har haft en god oplevelse ud af at arbejde med øvelserne og de innovative værktøjer, som de skulle bruge.

- En af øvelserne var en slags leg, hvor jeg kom til at tænke på en oplevelse, jeg havde i Gøteborg. Dér har de sporvogne i byen. Så vores gruppe har lavet en plan for en sporvogn fra havnen til Roskilde bymidte, forklarer elev Emilie Hoffmann Christophersen.

Når man arbejder kreativt og åbent, er der ikke langt fra den gode idé til den gode plan.

Nye metoder

Under InnovationCamp16 er det vigtigt, at eleverne snuser til andre metoder end dem, de bruger til hverdag.

- Derfor har eleverne blandt andet været på FabLab på Roskilde Universitet. De synes, det er sjovt og inspirerende at arbejde i et kreativtmiljø. Det giver dem samtidig mulighed for at tænke over, hvad de vil efter gymnasiet, og RUC er et af de steder vores elever søger uddannelse efter htx, siger Birgitte Appel, rektor på Roskilde Tekniske Gymnasium (htx).

Vil du vide mere?

 Tag en htx - læs mere om uddannelserne på Roskilde Tekniske Gymnasium

Se billederne

Udskriv