Elever og undervisere fra Landbrugsskolen Sjælland deltog i årets dyrskue i Roskilde med 10 stykker kødkvæg med af racen Simmental - og vandt førstepræmien indenfor sin race.

Den bedste ko vandt

10 landbrugselever fra Landbrugsskolen Sjællands afdeling på Ledreborg Allé deltog sammen med to undervisere til årets dyrskue i Roskilde. De havde taget 10 stykker kødkvæg med af racen Simmental - og vandt førstepræmien indenfor sin race.

Silas Nielsen fra Holbæk er i gang med grundforløb 2 på landbrugsuddannelsen. Måneden op til dyrskuet i Roskilde har han haft ekstra travlt på uddannelsen, som han startede på i august. At stille op med en stor ko til Roskilde Dyrskue blev nemlig en del af selve undervisningen.

- På dyrskuet gik vi rundt med de store dyr for at vise dem frem, og min ko vejer altså 1089 kilo. Derfor har vi elever brugt meget tid på at træne hvert enkelt dyr i at gå sammen med os, sådan at de ikke pludselig får gode ideer og går den anden vej, forklarer Silas Nielsen.

Køerne skulle ikke alene opføre sig ordentligt. De blev også vasket, striglet og fik den rigtige foder, så de fremstod flot for publikum og dommere. Der var en nemlig også en stor konkurrence på dyrskuet – hvem kunne fremvise den dygtigste og flotteste ko?

Store smil

Jesper Skovgaard Schiønning er en af Silas´s undervisere på uddannelsen og har ført dem til konkurrencen.

- Eleverne, der har været med på dyrskuet, har haft en god oplevelse. Deres kammeratskab har udviklet sig meget før og under arrangementet. Og så vandt vi jo førstepræmien for den flotteste Simmentaler-ko.

Det var virkelig fedt både for eleverne og for skolen. Der er brugt tid og kræfter på det, og så er det selvfølgelig rart, at det også giver pote på den måde, siger Jesper.

Uddannelse og hjem i ét

Den unge mand på 16 bor på Skolehjemmet på Ledreborg Allé, og det er han glad for.

- Det er rigtig godt at bo på skolen - også op til sådan et dyrskue. Om aftenen har jeg lige kunnet gå hen og kigge til min ko og ordne et par småting. For derefter at gå over være sammen med mine gode venner, som også bor på skolen. Det nyder jeg, siger Silas.

Efter den gode oplevelse tager underviser og eleverne til landsskuet med den ko som vandt.

Vil du vide mere?

 Læs om Roskilde Dyrskue

 Bliv landmand - læs mere om landbrugsuddannelsen

 Bliv landmand med eux - læs mere om landbrugsuddannelsen med eux

Se billede

Udskriv