Alexander Glaser, maskinsnedker fra Roskilde Tekniske Skole, ses foran bordet, der er kåret som ”Årets bedste svendeprøve” af Dansk Industri og Snedkernes Uddannelser

30.000,- for en svendeprøve

Dansk Industri og Snedkernes Uddannelser har netop kåret dét skrivebord, som Alexander Glaser afleverede til svendeprøven, som ”Årets bedste svendeprøve” inden for maskinsnedkeruddannelsen. Udover æren fik han overrakt en check på 30.000 kr. for det flotte produkt.

På Træ- og Møbelindustriens årsdag den 9. juni fik den nyuddannede maskinsnedker overrakt prisen for det imponerende skrivebord, som han selv har designet, tegnet og produceret. Dagen startede med, at Alexander og hans underviser kantede skrivebordet ud af Alexanders kollegieværelse i Brønshøj. Derefter gik turen - med sommerfugle i maven - til årsdagen, som blev afholdt i Vejle.

”Storslået skulpturelt interiør”

Som begrundelse for prisen lød det, at ”Der er valgt fantastisk fine løsninger på design og udnyttelse af de muligheder, som var tilstede i netop dette møbel. Der er eksperimenteret med materialer og form og design og resultatet er ikke kun et skrivebord, men et stykke storslået skulpturelt interiør.” En af de detaljer som blev fremhævet, var de fine og ”usynlige” skuffer under bordpladen.

Glad for uddannelsen

Alexander valgte efter HF-eksamen at tage uddannelsen til maskinsnedker, og det har han ikke fortrudt.

- Jeg er glad for, at jeg valgte Roskilde Tekniske Skole. Mine undervisere har været gode til at guide mig og samtidig give mig plads til at udvikle mig fagligt og prøve nogle ting af. Jeg kan godt lide at lære, mens jeg arbejder mig frem, siger Alexander Glaser.

Til svendeprøven i efteråret fik Alexander så gode karakterer, at Det Faglige Udvalg for Træfagenes Byggeuddannelse måtte ryste op med en sølvmedalje, som er den højeste udmærkelse.

Ingen tilfældighed

At Alexander kan noget helt særligt er tydeligt for underviserne på Roskilde Tekniske Skoles snedkeruddannelser.

- Alexander får ideerne, kan tegne dem og få dem gjort til flotte, stilrene produkter. Det lærer vi selvfølgelig alle eleverne, men Alexander gør det lige ét trin bedre end de langt de fleste. Hans produktionsplan er gennemarbejdet til perfektion, fortæller den stolte underviser Ronny Møller Andersen.

Det er tredje gang, at prisen gives til en elev fra Roskilde Tekniske Skole. Alexander var i lære hos PP Møbler, som ligger i Allerød. Her har han efter uddannelsen fået ansættelse.

 Læs hele begrundelsen for Alexanders pris på di.dk 

 Alexander har tidligere været med i en artikel i Politiken om unges valg af uddannelser - læs den på politiken.dk

Vil du vide mere?

 Bliv maskinsnedker - læs mere om uddannelsen

Se billederne

Udskriv