166 nye htx-elever startede deres studie på Roskilde Tekniske Gymnasium htx med at blive rystet godt sammen på en 2-dages introtur i skoven

Htx-elever på toppen

166 nye htx-elever startede deres studie på Roskilde Tekniske Gymnasium htx med at blive rystet godt sammen på en 2-dages introtur i skoven. Her blev der blandt andet lavet udfordrende samarbejdsøvelser og mad over bål.

Når de mange nye elever starter i 1.g på Roskilde Tekniske Gymnasium htx, skal eleverne lære hinanden godt at kende. Et godt og stærkt studiemiljø sikrer trivslen blandt eleverne, og danner grobund for en god studietid. Derfor var de nye elever blandt andet på introtur, hvor de klatrede i træer, løste svære opgaver på orienteringsløb, byggede lejr og sov i telt. Og det var de meget glade for.

VIDEO: 166 nye htx-elever startede deres studie på Roskilde Tekniske Gymnasium htx med at blive rystet godt sammen på en 2-dages introtur i skoven. 

- Det er nogle vildt sjove opgaver, vi skal løse, og vi kommer til at lære hinanden at kende på en helt anden måde, når vi er herude. Vi har nemlig alle forskellige styrker og svagheder, fortæller Sarah Nebel Nolling, da hun er på vej med klassekammeraterne for at hente træstammer til at bygge videre på lejren.

”Jeg kan godt”

Når eleverne bliver taget ud af skolerammen, og skal være sammen om uvante opgaver, sker der noget helt særligt.

- Øvelserne på introturen virker svære, lige når de præsenteres for eleverne, og så skal de altså finde en måde at løse dem på. På den måde oplever eleverne nye sider af hinanden og sig selv. Det er en sund erkendelse, at man kan finde uanede ressourcer i sig selv og hinanden. Dét kan de bruge senere i studietiden, fx når de står overfor afleveringer og projekter, der kan synes svære, siger Christian Hagelberg. Han underviser i kommunikation og it på gymnasiet, og er en blandt de undervisere, som er med på turen og guider eleverne undervejs.

Eleverne er opdelt i hold, hvor de samarbejder og konkurrerer med hinanden i forhold opgaverne. Når de ankommer i skoven, er der fx et helt bart område, hvor der i løbet af dagen skal bygges et læ for vinden, borde og bænke samt skraldespande, alt sammen af træstammer, presenninger og mange meter reb.

Det stærke fællesskab bærer

Gymnasiet hyrede et eventfirma til at stå for at tilrettelægge udfordringerne og afvikle turen. Opgaven for firmaet var at lave øvelser, der skaber grobund for solide fællesskaber, som eleverne har det sjovt i, og hvor de kan bruge hinanden.

- Under opgaverne lærer de at samarbejde og planlægge, samtidig med der er god tid til at have det sjovt med hinanden og underviserne. Dagene efter kan vi se, at eleverne har knyttet nogle helt særlige bånd, og når man har det godt socialt, har man også overskud til at lære, fortæller Mads S. B. Pedersen, som er pædagogisk leder på Roskilde Tekniske Gymnasium htx.

Eleverne går nu en studietid på tre år i møde, hvor fællesskaberne i klasserne danner grobund for at arbejde i projekter og tage imod undervisning på et højt niveau.
 

Vil du vide mere? 

 Tag en htx - læs om uddannelserne

Se billederne

 

Udskriv