Unge og forældre fik svar på spørgsmål om uddannelse på messen Fremtid Med Muligheder på Roskilde Tekniske Skole onsdag og torsdag i ugen.

Unge klar til uddannelse

Roskilde Tekniske Skole har over to dage haft besøg af mere end 400 unge og forældre på uddannelsesmessen Fremtid Med Muligheder. Gæsterne søgte og fandt svar på spørgsmål om uddannelserne på skolen. 

Lasse Christensen er 16 år og går i 10. klasse på efterskole i Fårevejle. Efter sommerferien vil han i gang med en uddannelse, og han besøgte messen for at få svar på nogle spørgsmål om mulighederne, når han gerne vil være datatekniker.

- Jeg havde nogle ting, jeg var lidt i tvivl om, og derfor kom jeg her i dag. Det var super godt at få snakket med nogle lærere og elever, og nu hælder jeg mod at tage uddannelsen data-og kommunikation med eux.

Et kig ind i uddannelserne

Bianca Kongsbak går i 9. klasse, og var også på besøg på messen for at snuse til de mange tilbud

- Jeg er ikke 100 % sikker på, hvad jeg gerne vil. Det er spændende at høre om uddannelserne og at høre på de elever, der går her, og som er i gang med at tage en uddannelse, fortæller Bianca.

Bianca havde sin mor - Gitte - med, som også var glad for at få et kig ind i eleveres hverdag via de arbejdende værk-steder på messen.

- Det er rigtig godt at se eksempler på, hvad eleverne konkret arbejder med, forklarede hun.

Derfor egen messe

Roskilde Tekniske Skole er til stede på uddannelsesmesser over hele Sjælland. Når skolen alligevel vælger at lave en egen messe, så skyldes det flere ting:

- Her har skolen mulighed for at have elever, som sidder og producerer konkrete produkter. Det giver et unikt indblik i, hvad det er eleverne foretager sig under uddannelsen. Derudover giver det mulighed for at fokusere på erhvervsuddannelserne, eux og htx. Og endelig kan vi vælge at invitere samarbejdspartnere ind, fortæller Jacob Christiansen, kommunikationschef på Roskilde Tekniske Skole .

På messen var der fx elevambassadører fra Erhvervsskolernes ElevOrganisation (EEO). Københavns Erhvervsakademi (KEA) var også repræsenteret, og her fik unge og forældre en snak om videreuddannelsesmuligheder.

Snart åbnes igen

Skolen har studiestart til januar, og lørdag den 21. januar er dørene igen slået op. Denne gang så man kan komme helt ud i værkstederne på flere af skolens adresser. .

Se billederne

Udskriv