DM i Skills 2017: Roskilde Tekniske Skole deltog med 8 elever fra fem fag ved DM i Skills – Danmarksmesterskaberne for unge håndværkere. Alle gjorde god figur – og én var i verdensklasse.

Vinderteam ved DM i Skills

Roskilde Tekniske Skole deltog med 8 elever fra fem fag ved DM i Skills – Danmarksmesterskaberne for unge håndværkere. Alle gjorde god figur – og én var i verdensklasse.

De mange muligheder på erhvervsuddannelserne er tydelige ved det årlige DM i Skills, hvor der dystes om DM for unge håndværkere. I år deltog 40 fag i DM i Skills. Deltagerne fra Roskilde Tekniske Skole kom fra fagene klejnsmed, anlægsgartner, bygningssnedker, blomsterdekoratør og møbelsnedker. De unge havde via lokale mesterskaber kvalificeret sig til konkurrencen, som i år havde over 300 konkurrencedeltagere. Derfor lød det allerede ved konkurrencens opstart, at alle var vindere.

Kun nummer 1 kåres

Alle deltagerne kæmpede bravt og gjorde det rigtig godt. Helt hvor godt er ikke let at sige, for det er kun nummer 1 i hvert fag, som kåres. En skilte sig dog helt klart ud og hjemtog et danmarksmesterskab til Roskilde Tekniske Skole.

Bygningssnedker i verdensklasse

Bygningssnedker Frederik Riber, 19 år og fra Haslev, vinder DM i Skills for 2. gang og har dermed kvalificeret sig til WorldSkills 2017, der afholdes i Abu Dhabi. Det er hans store drøm, der nu går i opfyldelse. Frederik vandt for nylig bronze til EuroSkills2016, som den første danske bygningssnedker nogensinde.

Frederiks praktiksted Tømrermester Madsen, som ligger i Bårse, kommenterer Frederiks indsats:

- Du har igen igen bevist, hvor dygtig du er. At du har en dygtig læremester i Alex, at du har en rigtig god faglærer i Peter, du er ambitiøs, at du er en del af et godt team samt giver Tømrermester Madsen fantastisk reklame.

Frederiks underviser og træner Peter J. Hansen fortæller, hvorfor Frederik har kvalificeret sig og vundet:

- Fordi Frederik er den bedste... Han er utroligt stræbsom, målrettet og er altid klar til endnu en gang at forfine detaljen!

På afdelingens lokale facebookside skrives der:

- Frederik Riber har til dette DM givet den max gas. Han kunne som bygningssnedker i verdensklasse, og med en meget overbevisende sejr, få overrakt trofæet og dermed retten til at deltage ved verdensmesterskaberne i Abu Dhabi i oktober 2017.

 DM i Skills 2017: Mød Frederik, bygningssnedker (13. januar 2017)

Tre blomsterdekoratører

Skolen havde hele tre deltagere i blomsterdekoratørernes konkurrence, hvor Freja Skallerup, 20 år og fra Ll. Skensved, Maja Gantzhorn Rasmussen, 22 år og fra Albertslund, og Rikke Weng Jensen, 21 år og fra Haslev deltog. Det blev ikke til et mesterskab, men elevernes underviser Vivian Ullitz fortæller efter at have set dommernes vurderinger:

- Efter tæt konkurrence og en uafgjort stilling, der sendte dommerne på overarbejde, kunne Rikke Weng Jensen se sig selv på en flot 2. plads ved DM i Skills. Super flot med en 1. plads i 2 af opgaverne og flot arbejde af alle 3 blomsterdekoratørelever!

 DM i Skills 2017: Mød Rikke, blomsterdekoratør (24. januar 2017) 

 DM i Skills 2017: Mød Maja, blomsterdekoratør (24. januar 2017) 

 DM i Skills 2017: Mød Freja, blomsterdekoratør (23. januar 2017) 

Tak til klejnsmed, møbelsnedker og anlægsgartnere

Alle deltagere er blevet en stor oplevelse rigere efter DM i Skills. Selv om det ikke blev til medalje til hverken klejnsmed Andreas Østerskov Breum, 21 år og fra Roskilde, møbelsnedker Rune Malmberg, 20 år og fra Kalundborg eller anlægsgartnerne Benjamin Hansen, 19 år og fra Vipperød, og Louise Stub, 23 år og fra Ølstykke, lyder der en stor tak for indsatsen fra Roskilde Tekniske Skole, hvor er man stolte over at være så godt repræsenteret ved DM i Skills:

– Det er dejligt, at der er så stort fokus på erhvervsuddannelserne og de mange dygtige faglærte, som hvert år udklækkes fra Roskilde Tekniske Skole, fortæller kommunikationschef Jacob Christiansen, som samtidig glæder sig over, at det øgede fokus på talenter og talentudvikling bærer frugt.

 DM i Skills 2017: Mød Andreas, klejnsmed (12. januar 2017) 

 DM i Skills 2017: Mød Rune, møbelsnedker (16. januar 2017) 

 DM i Skills 2017: Mød Benjamin, anlægsgartner (23. januar 2017) 

 DM i Skills 2017: Mød Louise, anlægsgartner (19. januar 2017) 

Læs mere om WorldSkills i Abu Dhabi, hvor Frederik Riber deltager til oktober - på www.skillsdenmark.dk

Fotografer: Per Daugaard og Søren Schnoor / SkillsDenmark

Se billederne

 

Hvad er DM i Skills?

246 unge fra 40 håndværksfag dyster om Danmarksmesterskabet til DM i Skills 2017! Deltagerne er nået til finalen efter at have vundet topplaceringer i skole- og regionale mesterskaber. Alle dele af landet er repræsenteret. Desuden viser unge erhvervsskoleelever fra yderligere 16 demonstrationsfag, hvad faget indeholder på en række stande rundt om i hallerne i Gigantium.

DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er desuden med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

Kom og besøg DM i Skills! Se deltagerne konkurrere og vise deres fag frem, afprøv din egen faglige kunnen og snak med unge på erhvervsuddannelserne samt med vejledere. Der er gratis adgang.

 www.skillsdenmark.dk

FILM: Fredagens DM i Skills 2017 i Gigantium i Aalborg (udarbejdet af SkillsDenmark)

Udskriv