Start på grøn uddannelse i Skibby, når Roskilde Tekniske Skole starter grundforløb op fra august

Start på grøn uddannelse i Skibby

Fra august udbyder Roskilde Tekniske Skole grundforløb til de grønne uddannelser i Skibby, så de unge nu får kortere vej til uddannelse.

Det nyudviklede grundforløb hedder Natur, planter og anlæg, og her kommer eleverne til at arbejde med en række spændende opgaver fra hele det grønne område. Forløbet kommer til at foregå i lejede rammer hos Produktionsskolen PFFU på Skuldelevvej i Skibby.

Grønne uddannelser

Eleverne kommer også til at prøve kræfter med at anlægge grønne områder med fliser og beplantning. I den teoretiske undervisning vil de blandt andet få begyndende kendskab til arbejdsmetoder, brancher, fag og uddannelsesmuligheder inden for det grønne område og anlægsområdet. Muligheden for at opnå praktikplads er stor, for der er mange lokale arbejdsgivere inden for det grønne område.

Den grønne vej

Grundforløbet har som formål at præsentere eleverne, som typisk kommer direkte fra 9.-10. klasse, for erhvervsuddannelserne til fx gartner, anlægsgartner, landmand, anlægsstruktør, bygningsstruktør og brolægger og dermed bidrage til afklaring af det endelige uddannelsesvalg.

Efter grundforløbet kan eleverne vælge at fortsætte på en af over 100 forskellige erhvervsuddannelser, så fremtiden ser både lys og grøn ud for de unge.

Glad for samarbejde

Forstander Ole Lindved Sværke fra PFFU er glad for samarbejdet med Roskilde Tekniske Skole:

- Det er helt i tråd med PFFU’s vægtning af faglighed og løsning af lokale opgaver. De unge som ikke har adgang til grundforløbet på erhvervsskolerne har mulighed for et af tilbuddene på PFFU og herigennem blive klar til uddannelse. Det gør, at Roskilde Tekniske Skoles grundforløb i Skibby giver endnu bedre lokale muligheder for de unge og tydeliggør produktionsskolen som en vej til uddannelse.

Fra Roskilde Tekniske Skole udtaler uddannelsesleder Thomas Høyrup:

- Vi glæder os til at etablere os i nye rammer. Ved at kunne tilbyde elever grundforløb 1 i Skibby får vi nu endnu bedre fat i lokalområdet og samarbejdet med det lokale erhvervsliv. Det vil være til gavn for både de unge, for erhvervslivet og så understøtter det målet om, at endnu flere vælger en erhvervsuddannelse.

Fakta

 Grundforløb: Natur, planter og anlæg

Startdato: 7. august 2017

Udbyder: Roskilde Tekniske Skole

Adresse: PFFU, Skuldelevvej 24, 4050 Skibby

Type: Erhvervsuddannelse

Varighed: 20 uger

Adgangskrav: Kræver 02 i dansk og matematik fra folkeskolens afgangsprøve

Adgangsgivende: Med grundforløbet kan man fortsætte på en af de over 100 erhvervsuddannelser.

Mere information og vejledning: se hjemmesiden her eller ring telefon 46 300 400.

Se billederne

Udskriv