Start på grøn uddannelse i Ringsted, når Roskilde Tekniske Skole starter grundforløb op fra august

Start på grøn uddannelse i Ringsted

Fra august udbyder Roskilde Tekniske Skole grundforløb til de grønne uddannelser ved Ringsted, så de unge nu får kortere vej til uddannelse.

Det nyudviklede grundforløb hedder Natur, planter og anlæg, og her kommer eleverne til at arbejde med en række spændende opgaver fra hele det grønne område. Forløbet kommer til at foregå midt ude i naturen i gode rammer i Vrange Skov, på Haraldstedvej 130 ved Ringsted, hvor Roskilde Tekniske Skole i forvejen gennemfører uddannelse for skov- og naturteknikere og afholder en række kurser.

Grønne uddannelser

Eleverne kommer også til at prøve kræfter med at anlægge grønne områder med fliser og beplantning og der vil blive introduceret til det omgivende planteliv. I den teoretiske undervisning vil de blandt andet få begyndende kendskab til arbejdsmetoder, brancher, fag og uddannelsesmuligheder inden for det grønne område og anlægsområdet.

Den grønne vej

Grundforløbet har som formål at præsentere eleverne, som typisk kommer direkte fra 9.-10. klasse, for erhvervsuddannelserne til fx skov- og naturtekniker, gartner, anlægsgartner, landmand, anlægsstruktør, bygningsstruktør og brolægger og dermed bidrage til afklaring af det endelige uddannelsesvalg.

Efter grundforløbet kan eleverne vælge at fortsætte på en af over 100 forskellige erhvervsuddannelser, så fremtiden ser både lys og grøn ud for de unge.

Fakta

 Grundforløb: Natur, planter og anlæg

Startdato: 7. august 2017

Udbyder: Roskilde Tekniske Skole

Adresse: Vrange Skov, Haraldstedvej 130, Ringsted

Type: Erhvervsuddannelse

Varighed: 20 uger

Adgangskrav: Kræver 02 i dansk og matematik fra folkeskolens afgangsprøve

Adgangsgivende: Med grundforløbet kan man fortsætte på en af de over 100 erhvervsuddannelser.

Mere information og vejledning: se hjemmesiden her eller ring telefon 46 300 400.

Se billederne

Udskriv