Roskilde Festival 2017: I blomsternes tegn

Også på Roskilde Festival 2017 er elever fra Roskilde Tekniske Skole med i en række projekter, bl.a. kan nævnes totalinstallationen Oasen, som er tegnet af det anerkendte landskabsarkitektfirma SLA og etableres af skolens elever, mobile plantebænke i Art Zone og udsmykning af haven på det lukkede område bag orange scene. Sidste års succes, de grønne kompostreaktorer, som udnytter varme fra kompost til at lave varmt vand til at vaske hænder i, er opstillet på festivalen igen i år.

Du kan følge arbejdet i en række nyhedsartikler op til og under festivalen på www.rts.dk/roskildefestival samt på Facebook:

Afhentning af blomster på Vilvorde

Gartnerelever fra Roskilde Tekniske Skole har gennem de sidste måneder dyrket de mange planter og blomster, der skal bruges på Roskilde Festival. I dag var det endelig tid til at hente dem på Vilvorde, skolens grønne afdeling, så de kunne blive kørt over til festivalen. 

Haven bag orange

Udsmykningen af det lukkede backstageområde, hvor kunsterne opholder sig før og efter de er på scenen. Området skal gøres smukt med blomster, som kan pryde området under festivalen. Roskilde Festivals bæredygtighedsstrategi understøttes, da planter og blomster er produceret på Vilvorde, som ligger et stenkast fra festivalpladsen.

Vi udsmykker både backstageområdet, uden for vognene og med smukke buketter inden i, og restauranten, hvor kunstnerne skal spise.

Varmt vand til håndvask

I 2016 udviklede eleverne på Roskilde Tekniske Skole de smarte varmtvandsreaktorer, der giver varmt vand til håndvask. Det sker ved at gødning i tanken midt i varmtvandsreaktoren varmer vandet op, inden det kommer ud af vandhanen. 

Læs mere om, hvordan det virker, i nyheden fra 2016: Roskilde Festival 2016: Roskilde Tekniske Skole står bag mange spændende projekter

Gartnereleverne havde travlt med at tilplante toppen på de to kompostreaktorer med smukke (og også spiselige) blomster og planter, bl.a. chiliplanter. Men hvordan virker kompostreaktorerne, som Roskilde Tekniske Skoles elever udviklede til festivalen i 2016?

Mobile plantebænke

De mobile plantebænke, som står ved toilethuset til venstre for orange scene, er tegnet og konstrueret af teknisk designer-elever. Stålbunden er smedet af smedeelever, træet er plantet af anlægsgartner og gartnerelever, mens træbænken på toppen er lavet af tømrer- og maskinsnedkerelever. Bænkene har indbygget lys, så de kan oplyse træet og omgivelserne om aftenen. Et oplagt sted at hvile sig, mens man venter på vennerne i toiletkøen.


Følg arbejdet på Facebook


Nyheder om Roskilde Festival 2017

 

Udskriv