Fra festival til Hestetorvet

På årets Roskilde Festival byggede elever fra Roskilde Tekniske Skole store dele af totalinstallationen Oasen i Art Zone. Oasen bestod blandt andet af plantemobiler, som er store betonrør beplantet med træer og indrettet som bænke, samt træstammer. En vigtig del af konceptet med plantemobiler og træstammer er netop mobiliteten kombineret med de sociale elementer: Delene skal kunne flyttes rundt og få nye funktioner, hvor mennesker er i byen. Det passer godt ind i trenden om genbrug og bæredygtighed, som fx også er en tydelig del af festivalens profil. I denne uge kommer plantemobilerne og træstammerne derfor på en ny opgave et nyt sted i Roskilde.

Næste stop: Hestetorvet

Kl. 6 mandag morgen blev de første 15 af de fine plantemobiler flyttet til Hestetorvet i Roskilde. "Her skal de stå til glæde for byens borgere og gæster sommeren over", forklarer Anne Samuelsen fra Roskilde Tekniske Skole. Anne har været tovholder for projektet med plantemobilerne og har sammen med elever fra Praktikcentret på skolen haft ansvaret for etableringen af først Oasen og nu indretningen af Hestetorvet i samarbejde med Roskilde Kommune og Roskilde Handel. Torsdag ankom flere plantemobiler og også store træstammer af poppeltræ til torvet, og så var installationen igen komplet, men i en ny kontekst.

Flere fagligheder i spil

Der skal mange forskellige faglige færdigheder i spil, når man skal producere sådan en plantemobil. Eleverne fra uddannelsen teknisk designer har tegnet arbejdstegningerne. Jernbundene er lavet af elever fra smedeuddannelsen, og betonrørene kommer fra struktøruddannelsen. Bænkene har snedkereleverne tilpasset og pudset, og så har gartnerne sikret rodnettet og træet, da det blev gravet op. Endelig har anlægsgartnereleverne efter alle kunstens regler jordforankret træet, så det kan holde i al slags vejr. Den nye indretning af Hestetorvet kan byens borgere og gæster nyde godt af hele sommeren og indtil september. Derefter bliver delene kørt til Musicon, hvor de igen bliver sat sammen og placeret på en ny måde.

Få mere at vide 

 Samarbejdet med Roskilde Festival

Få mere at vide om uddannelserne

 Anlægsstruktør, bygningsstruktør og brolægger
 Anlægsgartner
 Gartner
 Smed
 Snedker
 Teknisk designer

Se billederne


Følg arbejdet på Facebook


Nyheder om Roskilde Festival 2017

 

Udskriv