Det grønne flag vajer over HTX Roskilde

Der var forventningsfulde taler, et stort, grønt flag og masser af økologiske æbler, da HTX Roskilde i går fik overrakt det grønne flag, en hædersbevisning fra Friluftsrådet.

Roskildes borgmester Joy Mogensen overrakte i dag Friluftsrådets Grønt Flag til HTX Roskilde. Det får gymnasiet for sit arbejde med grønne initiativer og bæredygtighed.

Flere hundrede elever fra HTX Roskilde var mødt op til arrangementet. Her kunne de høre borgmesteren fortælle:

”Naturen prøver at fortælle os noget. Vi ved godt der er noget galt, for det har forskere fortalt os, og vi kan se at klimaet og vejret ændrer sig. Problemet er, at vi lige nu ikke rigtigt har fået udpeget, hvem det er der skal redde os. Men lige her på HTX Roskilde lærer I jo nogle af de ting, som der skal til. Og måske er det én af jer, der ender med at redde verden.”

Efterfølgende overtog to af eleverne, Nicolaj Balling og Rasmus Jensen, fra gymnasiets miljøråd mikrofonen. Nicolaj fortalte blandt andet om hvordan der arbejdes på at bidrage til et solcelleanlæg på gymnasiet.

Arrangementet blev afsluttet med, at det grønne flag blev hejst til tops i flagstangen, et tre-foldigt hurra og så fik alle friske, økologiske æbler.

Få mere at vide

 www.groentflag.dk

 Htx Roskilde

Se billederne

Udskriv