Elev fra HTX Roskilde på Danmarks cyberlandshold

Tobias Løfgren fra HTX Roskilde skal repræsentere Danmark, sammen med andre it-talenter, ved Cybermesterskaberne i Malaga i uge 44.

Rektor Birgitte Appel er glad og stolt over Tobias’ udtagelse og udtaler:

- Det er altid dejligt, når vores elever udmærker sig sådan, at de kan komme ud i verden og vise, hvor dygtige de er. Det er vigtigt, at vi som skole støtter dem i at udleve deres drømme og i det at skabe kontakter til virksomheder og organisationer nationalt og internationalt.

Hård konkurrence

Det er HTX Roskilde, der har indstillet Tobias til konkurrencen, og det er ikke nemt at slippe igennem nåleøjet og komme på landsholdet. Udtagelseskonkurrencen løb over to samlinger, som selvfølgelig foregik online.

- Konkurrencen var hård og der var rigtig mange gode konkurrenter, forklarer Tobias, som er 19 år.

Konkurrencens indhold

I løbet af de fire dages udfordringer skal deltagerne løse en lang række varierende opgaver inden for it-sikkerhedsrelaterede temaer såsom: Websikkerhed, mobilsikkerhed, kryptering, reverse engineering, hacking og netværkssikkerhed.

Behov for specialister

Ideen til et cyberlandshold opstod på baggrund af et stigende behov for at rekruttere stadig mere specialiserede medarbejdere til it-sikkerhedsområdet. Et behov som kun forventes at stige endnu mere efterhånden som samfundet bliver mere og mere digitaliseret. De mange komplekse cyberangreb, som vi efterhånden har oplevet både nationalt og internationalt, dokumenterer, at der er et behov for dygtige medarbejdere til området.

På den baggrund har Den Europæiske Unions Agentur for Net- og Informationssikerhed (ENISA) valgt at afholde European Cyber Security Challenge (ECSC), og det er her, at Tobias Løfgren sammen med andre gymnasielever skal repræsentere Danmark. En del af konkurrencen vil blive afholdt offentligt, mens andre dele vil foregå bag lukkede døre af sikkerhedsmæssige årsager.

Både træning og uddannelse på programmet

Frem til afrejsen til European Cyber Security Challenge skal Tobias både forberede sig og passe sin gymnasieuddannelse.

- HTX Roskilde er der heldigvis mulighed for at arbejde med programmering og andre it-emner i undervisningen, da jeg har fagene programmering og informationsteknologi, fortæller Tobias, som er glad for at kunne kombinere træningen med sin gymnasieuddannelse på HTX Roskilde.

Få mere at vide om uddannelsen

 Htx Roskilde

Se billederne

Udskriv