Fornem pris til ungt talent

Aske Peulicke Borggreen er uddannet personvognsmekaniker fra Roskilde Tekniske Skole og har fået Metalindustriens Lærlingepris.

Prisen får Aske for at have fået karakteren 12 i svendeprøven og for at have udmærket sig som en god klassekammerat og kollega. Da Aske fik at vide, at han skulle have prisen, fortalte han:

- Først og fremmest vil jeg gerne give kredit til mine klassekammerater, lærere og kollegaer, som jeg har lært rigtigt meget af i løbet af uddannelsen.

Både Roskilde Tekniske Skole og Andersen Biler i Herlev, hvor Aske har været i praktik, har indstillet Aske til prisen. Den uddeles af Metalindustriens Uddannelsesudvalg, som er en del af Industriens Uddannelser.

I skolens indstilling står der blandt andet:

"Han er usædvanligt målrettet og ikke bange for at stille krav til både skolen og sig selv. Han har fremragende læringsvaner og kender sine fagligt stærke og svage sider. Dette har gjort, at Aske har udviklet sig til en ualmindelig dygtig mekaniker."

Aske er 23 år og kommer fra Gadstrup lige syd for Roskilde.

Talenter på stribe

Roskilde Tekniske Skole har tidligere udlært en personvognsmekaniker, som fik Metalindustriens Lærlingepris. Emilie Rath fik nemlig ML-Prisen i 2014:

- ML-Prisen var et vigtigt skulderklap og et bevis på, at jeg ikke bare havde gjort det godt, jeg havde gjort det mere end godt, og det blev jeg belønnet for. Det hjalp rigtig meget på min selvtillid at få prisen, fortæller Emilie Rath til Industriens Uddannelser.

Efter uddannelsen til personvognsmekaniker tog Emilie uddannelsen autoteknolog, for hun ville være mekaniker på et formel 1-hold. Det mål er nært, for i dag er hun førstemekaniker hos racerteamet Fortec Motorsports i Storbritannien.

Se også:

 Ambitiøs mekaniker vil i Formel 1

Mange talenter indstillet

Flere end 250 lærlinge er blevet indstillet til ML-prisen i år, hvoraf 25 fik udmærkelsen – heriblandt altså Aske. Prisen blev overrakt den 29. september i Den Sorte Diamant i København. Overrækkelsen stod undervisningsminister Merete Riisager, erhvervsuddannelseschef Lone Folmer Berthelsen fra Dansk Industri samt forbundssekretær Per Påskesen fra Dansk Metal for. Hele begivenheden blev live-streamet på facebooksiden Industriens Uddannelser, og det var tydeligt, at Aske var stolt og glad. Som han siger: At få ML-Prisen 2017 er et klap på skulderen.

Særligt en type opgaver interesserer Aske:

- Jeg har altid godt kunnet lide at bruge mine hænder, og jeg synes, det er super spændende at fejlsøge på biler og udbedre fejlene, siger han.

Der kommer mange talenter fra erhvervsuddannelserne i disse år. ML-prisen bidrager til at vise nogle af de fornemme repræsentanter, som kan medvirke til at fortælle om de spændende uddannelser med masser af job- og karrieremuligheder, som findes på erhvervsskolerne.

Få mere at vide om uddannelsen

 Personvognsmekaniker

Se billederne

 

Udskriv