Roskilde Tekniske Skole med i Videnscenter

Roskilde Tekniske Skole indgår i etablering og drift af et helt nyetableret nationalt Videnscenter for håndværk - bæredygtighed, klimarenovering og byggeri.

Videnscenteret skal drives i samarbejde med erhvervsskolerne Den jydske Haandværkerskole og Learnmark Horsens. Learnmark Horsens er tovholderskole, og videnscentrets aktiviteter dækker hele landet. Med den nyeste teknologi og særligt tilrettelagt undervisning og indlæringsforløb inden for bæredygtighed, klima og byggeri skal det nye videnscenter give tilbud til elever på alle landets erhvervsskoler. Det skal blandt andet ske ved hjælp af mobile undervisningsfaciliteter.

Udpegningen til videnscenterskole glæder Jesper Østrup, som er direktør for Roskilde Tekniske Skole.

- Det her er et rigtigt godt eksempel på erhvervsskolernes evne til at samarbejde. Hver for sig kunne ingen af os stå for et videnscenter med så bredt et område, men sammen kan vi bidrage til at sætte en høj standard inden for bæredygtighed, klimarenovering og byggeri, fortæller han.

Videnscenter giver udvikling

Videnscentret er kommet til verden for at skabe udvikling af erhvervsuddannelserne og sikre, at elever på landets erhvervsuddannelser får adgang til den nyeste teknologi og viden på videnscentrets område. Roskilde Tekniske Skoles bidrag og ekspertise ligger inden for flere felter:

- Dér hvor Roskilde Tekniske Skole er særdeles stærk, er i forhold til hele energioptimeringsdelen, fx ved isolering og lufttæthed ved nybyggeri. Vi er også særligt skrappe i forhold til klimasikring i form af grønne tage, vandafledning med videre, siger Jesper Østrup, som glæder sig til at komme i gang med samarbejdet.

Få mere at vide

 Se pressemeddelelse

 Videnscentre for erhvervsuddannelser - på uvm.dk

Kontakt

Direktør Jesper Østrup - telefon 22 68 67 53.

 

Udskriv