Demokratiet er også et møbel

En talerstol er en vigtig del af et demokrati, men kan den installeres med grønne planter på? Svaret på det spørgsmål er ”Ja”, hvis man spørger eux-elever på Roskilde Tekniske Skole. De har netop afsluttet et projekt over to uger om demokrati. Opgaven var at bygge talerstole til brug i Roskilde by frem mod kommunalvalget 21. november.

Ideer, tegninger og forskellige håndværk har været i spil, og i dag blev den bedste af de 15 talerstole kåret. Borgmester Joy Mogensen og Claus Larsen (formand for Skole- og Børneudvalget) var med i dommerpanelet, som efter præsentationen af talerstolene kunne kåre en vindergruppe og -talerstol. En talerstol, hvor planter, skolens logo og solidt snedkeri tilsammen udgjorde en helhed.

- Det er en sjov og spændende tanke at tilføje noget grønt på en talerstol, lød det blandt andet i panelets vurdering. Vinderholdet vandt billetter til biografen.

Efter kåringen var der demokratikager, bagt af eux-elever fra ZBC Roskilde, og tid til at nærstudere detaljerne i produktionerne.

Opgaven med talerstolene er stillet som en del af projektet Unge og Demokrati, som Roskilde Bibliotekerne, Roskilde Festival og Roskilde Kommune står bag. Hensigten har været at vise de unge, at der er mange indgange til demokratiet.

Få mere at vide

 Eux - erhvervsfaglig studentereksamen

 

Udskriv