Messe med mere

Roskilde Tekniske Skole har netop afholdt uddannelsesmessen Fremtid med muligheder, og cirka 300 unge og forældre gæstede skolen.

En af gæsterne på Roskilde Tekniske Skole’s uddannelsesmesse var Sara Kofoed på 15.

- Jeg var inde for at høre om uddannelsen til dyrepasser. Jeg fik en snak med en af underviserne, og det gav svar på mange spørgsmål, fortalte Sara (se foto nedenfor).

På messen var der opstillet små værksteder, hvor elever fra skolen gav eksempler på deres produktioner. I værkstederne blev der arbejdet med træ, tegninger, planter, motorer, robotter og meget mere.

Elever som formidlere

Skolen har ansat en stribe af de elever, som går på skolen, til at formidle og forklare om uddannelserne. Disse elevambassadører var med på messen for at fortælle om miljøet, undervisningen og kammeratskabet.

Netop dét at høre eleverne fortælle, fungerede rigtig godt, forklarede en af forældrene:

- Eleverne som vi har mødt på messen er gode til at fortælle, om hvad det til sige at gå på skolen, og så er de faktisk gode til at tale både med min søn og jeg.

At vælge uddannelse er en stor ting, og det er vigtigt at afsøge de mange uddannelsesmuligheder. Som gæst på messen var der muligheder for at orientere sig om uddannelserne og miljøet på skolen.

- Når vi møder de unge ansigt til ansigt kan vi forklare, hvad man kan bruge en erhvervsuddannelse eller htx til. På messen er der også tid til fx at forklare, hvordan vi tilrettelægger undervisningen, så alle kan dyrke deres talent og blive så dygtige som muligt, siger Jacob Christiansen, som er kommunikationschef på skolen.

Bygningssnedker Frederik Riber er én af disse talenter udlært fra Roskilde Tekniske Skole, og han har netop deltaget i VM for unge håndværkere inden for sit fag. Frederik var med på messen og havde medbragt én af opgaverne, som han havde produceret til VM. Det gav anledning til mange spørgsmål fra de nysgerrige gæster på messen om hans oplevelser før, under og efter mesterskaberne, som foregik i Abu Dhabi.

Til januar starter der igen uddannelser på skolen.

- Nu har vi lige holdt messe, men på skolen er der altid åbent for besøg, og man kan også ringe, hvis man har spørgsmål om vores uddannelser, slutter Jacob Christiansen.

Se billederne

 

Udskriv