Første mekanikere med studenterhue

Roskilde Tekniske Skole har netop uddannet de tre første personvognsmekanikere, som har taget uddannelsen med eux, den erhvervsfaglige studentereksamen.

Steffen Johansen, Alex Thorø Troelsen og Jakob Huge er netop blevet færdige som personvognsmekanikere med eux på Roskilde Tekniske Skole. Som de første forlader de skolen med studenterhue på hovedet og svendebrev i hånden.

De tre nye svende blev fejret på skolen til svendeprøveafslutningen, hvor mestre, familie og venner deltog. Underviser Kenneth Gade-Jensen har fulgt de tre elever tæt og holdt tale for dem:

- Når I bliver stillet foran en ny opgave, så har i den indstilling, at ”det har vi ikke prøvet før, så det kan vi sikkert godt finde ud af”, fortalte Kenneth til forsamlingen og understregede, at det er en god måde at gå til både uddannelsesliv og arbejde på.

Overblik og tålmodighed

Det er en ny type svende, der forlader skolen. De har mulighed for at tage et job i branchen eller læse videre på et tidspunkt.

- Dét som disse tre gutter er særligt gode til er at sætte sig ind i komplekse problemstillinger, fx når der skal laves fejlfinding på en bil. De har tålmodigheden og overblikket, der skal til for at kunne finde og løse problemer. Netop evnen til at fordybe sig i de mere komplekse problemstillinger er noget af det, som karakteriserer vores eux-elever, forklarer Torben Matthiesen, uddannelsesleder på Roskilde Tekniske Skole.

Start i januar

Til august 2018 starter skolen nye grundforløb på uddannelsen med eux. Allerede til januar starter uddannelsen op med almindelige grundforløb, og skolen vil gerne have flere elever.

- Vi har i 2017 indgået flere uddannelsesaftaler end året før, og vi kan se, at der er behov for flere elever. Virksomhederne efterspørger dem, og det er relativt nemt for eleverne at få en aftale med et praktiksted. Vi håber, at flere unge mennesker kan se de mange muligheder i uddannelsen – med eller uden eux, slutter Torben Matthiesen.

Få mere at vide

 Personvognsmekaniker med eux

 Start din uddannelse i januar

 Start din uddannelse i august

Se billederne

 

Udskriv