Når verdensklasse er dagligdag

Erhvervsskolerne byder på masser af muligheder. Du møder uddannelse i verdensklasse allerede på grundforløbet.

Frederik Riber er blandt verdens bedste unge bygningssnedkere. Frederik er 20 år gammel og udlært fra Roskilde Tekniske Skole hos Tømrermester Madsen. Han er for nyligt vendt hjem fra WorldSkills i Abu Dhabi med en flot Medalje for Excellence og det højeste antal point en dansk bygningssnedker nogensinde har opnået.

Frederik er en af de mange dygtige håndværkere, som du kan møde, hvis du skal have nye vinduer, sidder på en kirkebænk eller skal have noget repareret.

 Frederik Riber - WorldSkills

Du ser det ikke

Frederik er blot en af mange, som hver dag bliver dygtigere og dygtigere, fordi han valgte en erhvervsuddannelse. En af dem man måske ikke lige møder hver dag, men som i dagligdagen er med til at gøre, at hverdagen fungerer.

Ofte lægger man ikke mærke til den dygtige snedker, smed, gartner osv. Men der er grund til at glæde sig over lækre ting der bare virker, at Danmark eksporterer varer af høj kvalitet og at der produceres fødevarer. Eller at de ting man har behov for, transporteres rundt i hele landet og sælges i butikker og i webshops (designet og programmeret af erhvervsuddannede). Vi bor i huse bygget af erhvervsuddannede og på mange måder ville din dagligdag være en anden, hvis ikke der var erhvervsuddannede, som sætter en ære i at levere en indsats af høj kvalitet.

Talentudvikling

Gennem hele sin uddannelse har Frederik hver dag mødt undervisere, som hver dag været med til at gøre Frederik til den dygtige bygningssnedker, som han er nu. Det samme har alle Frederiks kammerater oplevet. Hvis du har været på besøg på Roskilde Tekniske Skole i form af introduktionskursus, brobygningsforløb, oplevelsesdag eller andet, så har du også mødt dem.

De sidste måneder har flere af skolens elever kvalificeret sig til DM i Skills i 2018 eller vist sig som talenter på andre måder. Når elever fra Roskilde Tekniske Skole har succes ved mesterskaber, er det ikke tilfældigt. Vi arbejder målrettet med at skabe og udvikle talenter.

  Talent

Hvis du vil

Det er sjovt at tænke på, at du uanset hvilken uddannelse du vælger på Roskilde Tekniske Skole, møder undervisere, som har ét mål: at gøre dig så dygtig som muligt. Så hvis du vil, så har du mulighed for at blive rigtig dygtig. Dét skal underviserne nok hjælpe dig med.

At tage en ungdomsuddannelse er en fælles opgave, som kræver noget både af underviser og skole og af elev og forældre. På de fleste erhvervsuddannelser er der også en virksomhed med oplæringsansvarlige med til at skabe uddannelse af høj kvalitet.

 Klar til uddannelse

Sjov og læringsmål

På Roskilde Tekniske Skole har vi tydelige mål for din læring. Vi inddrager digitale teknologier, hvor det giver mening, så du er forberedt på dit fremtidige liv. Vi prioriterer positive læringsmiljøer, så alle udvikler sig og har lyst til at være en del af fællesskabet. Og så gør det ikke noget, hvis det er sjovt at tage en uddannelse – og det er det faktisk tit både i og uden for undervisningstiden.

Tal om din uddannelse

Til gengæld forventer vi, at du møder (til tiden) og deltager positivt i undervisningen. Det må dine forældre gerne bidrage til, fx ved at hjælpe dig med at møde frisk og udhvilet i skolen. Snak med dine forældre om din uddannelse og om deres uddannelse og job. Brug dine forældre og dit netværk til at skabe kontakt til virksomheder, hvor der kan være mulighed for at få praktikplads – gerne allerede i folkeskolen. Det kan være, at de er klar til en lærling, eller at de kan sige mere om, hvad der skal til for at blive lærling i branchen. Roskilde Tekniske Skole kan også hjælpe dig med at finde en praktikplads.

Virksomhederne mangler folk

Virksomhederne har fundet ud af, at der er ved at være mangel på erhvervsuddannede. Det kan vi se på antallet af praktikpladser, som er stigende. Virksomhederne spiller en vigtig rolle i din uddannelse, fordi tiden i virksomheden jo er en del af din uddannelse. Det er tydeligt beskrevet, hvad du skal arbejde med, når du ikke er på skole. Samtidig betaler virksomheden dig løn under uddannelsen, når du er hos dem.

Eux - erhvervsfaglig studentereksamen

Har du planer om at læse videre, så kan det sagtens lade sig gøre med en erhvervsuddannelse. Hvis du ved, at du vil læse videre, så kan eux, hvor du har fag på gymnasieniveau som del af uddannelsen være en god mulighed. Her får du faktisk to uddannelser på en gang - erhvervsuddannelse og gymnasie. Til gengæld skal du være motiveret, for det er ret krævende. De af vores elever som vælger eux, fortæller ofte, at de har valgt eux, fordi de gerne vil have det bedste fra begge verdener. Så det giver vi dem.

 Eux - erhvervsuddannelser

Htx – teknisk gymnasium

Roskilde Tekniske Skole har også htx, som er en 3-årig studentereksamen med fokus på naturvidenskab, teknologi og design. Det foregår på HTX Roskilde, hvor undervisningsformen er en kombination af klasseundervisning, projektarbejde og praktisk arbejde i laboratorier og værksteder. Med htx bliver du god til at fordybe dig og til at gennemføre store projekter – og så er du godt rustet til videreuddannelse, fx på universitetet.

 HTX Roskilde - en studentereksamen med fokus på naturvidenskab, teknologi og design

Træf dit valg

Det er ikke alle, som kan eller skal blive verdensmestre. Men alle skal opnå at kunne mestre deres fag, uanset om det er som teknisk designer, anlægsgartner, web-integrator, landmand, murer eller en af de mange andre erhvervsuddannelser.

Ungdomsuddannelserne er for alle, og der er muligheder for alle. Snak med dine kammerater, venner og forældre om uddannelse, job og deres vej. Brug ug.dk, evejledning, UU-vejledere og vejledere på ungdomsuddannelserne til at få afklaring og sparring på dine spørgsmål og ønsker. Besøg skolen og træf så dit valg, så du kan blive stjerne i dit eget liv, fordi du træffer det valg, som bringer dig videre og åbner nye døre.

Se billederne

 

Udskriv