Muligheder, færdigheder og oplevelser

”Hvad vil du være?” Det er svært at svare på, når man går i 9.-10. klasse, så spørg hellere ”hvad vil du vælge?”.

Snart skal der vælges ungdomsuddannelse – og de voksnes spørgsmål trænger sig på. Valg af ungdomsuddannelse er blot det første i en lang række valg, som fører mod voksenlivet.

Uanset hvad du vælger, så er der muligheder for at komme videre. Vælger du en erhvervsuddannelse, så kan du efter de første 20 ugers undervisning (grundforløb 1), som er afprøvende og afklarende frit vælge, hvilken af de over 100 erhvervsuddannelser, som du vil fortsætte på. Senere vælger du valgfag og speciale – og så om du vil arbejde i faget eller videreuddanne dig.

Færdigheder og praksis

En af fordelene ved erhvervsuddannelser er, at man får færdigheder, som kan bruges i praksis – ofte i form af et produkt. Produktet kan have mange former: En hjemmeside, en bro, en buket, noget innovativt eller en motor, som yder optimalt efter justering.

Elever på grundforløb 1 arrangerede LAN-party for 120 deltagere i november. De stod selv for alt: planlægning, markedsføring, opsætning af netværk, strøm, præmier, dokumentation mv.

- Når eleverne prøver tingene af på egen hånd med sådan et projekt, så vokser de helt vildt og har det sjovt med hinanden og opgaven. De kan se sammenhæng mellem dét de har lært, og hvordan man kan bruge det til noget. Det er helt centralt i vores måde at undervise, fortæller kommunikationschef Jacob Christiansen.

Oplevelser

Roskilde Tekniske Skole byder på oplevelser i form af introture, projekter, mulighed for praktik i udlandet, talentspor, deltagelse i konkurrencer, Roskilde Festival og meget mere. Det afgørende er det gode studiemiljø og en afvekslende hverdag sammen med kommende venner for livet.

Hvad vil du vælge?

Når du vælger uddannelse, tager du næste skridt på din valgrejse. Vælg det, som er sjovest og som sikrer dig muligheder og færdigheder. Erhvervsuddannelserne giver masser af muligheder og noget at se frem til.

Få mere at vide

 Klar til uddannelse

 Start din uddannelse i august

Se billederne

 

Udskriv