Strøm løfter Roskilde

Skyggerne var lange og smilene brede, da Roskilde Tekniske Skole fik overdraget en ny Kramer El-læsser 5055E af Jørgen Olsen og Simon N. Nielsen fra Erenfred Pedersen A/S en frostklar februardag.

Det er Roskilde Tekniske Skoles afdeling Vilvorde, som har anskaffet maskinen, som skal bruges i forbindelse med uddannelse af blandt andet anlægsgartnere, murere, anlægsstruktører, bygningsstruktører og brolæggere.

- Den kan det samme som almindelige læssere, og den er dejlig komfortabel. Den har god ballast alene i batteriet, og så kan den køre for fuldt skrald i mindst 5 timer; og så hårdt belaster vi den ikke her, fortæller faglærer Lars Bøjholm Jensen fra Roskilde Tekniske Skole.

El-læsseren er en del af skolens løbende opgradering af maskiner og udstyr og omlægning til mere bæredygtig el-drift er helt i tråd med, at skolen fra januar 2018 er en del af Videnscenter for bæredygtighed, klimarenovering og byggeri.

- Den er dejlig støjsvag, og det gavner jo også arbejdsmiljøet for de mange elever, som færdes her hver dag, fortæller uddannelsesleder Claus Egede Cornelius, som glæder sig over samarbejdet med Erenfred Pedersen A/S.

- Vi vil gerne kunne præsentere eleverne for både traditionelt og nyt udstyr, så de er bredt rustede til at arbejde i branchen, og der er ingen tvivl om, at der vil blive rift om at prøve den nye el-læsser, fortsætter han.

Salgschef Jørgen Olsen fra Erenfred Pedersen vurderede, at om 2-3 år vil op mod halvdelen af de læssere, som sælges af Erenfred Pedersen være el-drevne, mens han glædede sig over den positive modtagelse, som den nye Kramer 5055E fik på afdelingen.

Få mere at vide

 Vilvorde

 Klar til uddannelse

Se billede

 

 

Udskriv