Roskilde Festival 2018: Rødt, gult og grønt - klar til festival

På Roskilde Festival 2018 er elever fra Roskilde Tekniske Skole med i en række projekter, bl.a. kan nævnes blomsterudsmykning af området, hvor kunstnerne opholder sig før og efter de er på scenen, plantevægge med siddepladser og en nyudviklet skraldeposeholder, der kan monteres på forskellige typer af borde.
Du kan følge arbejdet i en række nyhedsartikler under festivalen på www.rts.dk/roskildefestival samt på Facebook:

Rødt, gult og grønt - klar til festival

Gartnerelever på Roskilde Tekniske Skole er i gang med at klargøre farvestrålende planter og blomster, som skal gøre Artist Village på årets festival smuk og velduftende.

Mens topnavne som Eminem, Massive Attack og Nephew gør klar til at indtage Orange scene på årets festival, kan de gøre det i en kaskade af flotte farver fra de mange planter og blomster i Artist Village. Elever fra Roskilde Tekniske Skoles gartneruddannelse har over det sidste halve år lagt mange timer i at gøre klar til højdepunktet. Nu er det hele ved at være klart, og de sidste ting forberedes i skolens gartneri.

- Det er super sjovt at være med til. Vi får lov til at være meget kreative, og opgaver som dem her er ret unikke, fortæller en af eleverne Cecil, mens en kokosmåtte fyldes op med jord, så Cecil kan plante den flotte grønne bregne. Bregnen skal bruges til en såkaldt planteplanet. Det er et japansk havekoncept, som oprindeligt hedder kokedama - på dansk planteplaneter. Derudover er der blandt andet beplantet i kasser, som eleverne har fået næsten frie hænder til at sammensætte.

Læring med indhold

Allerede i januar blev de første af planterne, der skal bruges på Artist Village, sået. Siden da er de blevet plejet og passet.

- Det er fedt, at man ved, hvor alle tingene kommer hen, og at de skal bruges til noget stort som Roskilde Festival, siger en anden af eleverne, Ilka.

Mandag rykker det grønne fra skolen og ind på plads i Artist Village. Selve installationen står eleverne også for, og de glæder sig til at pynte op frem til festivalens officielle start.

Se billederne


Følg arbejdet på Facebook


Nyheder om Roskilde Festival 2018

 

Udskriv