Roskilde Festival 2018: Grøn kommandostation på Roskilde Tekniske Skole

På Roskilde Festival 2018 er elever fra Roskilde Tekniske Skole med i en række projekter, bl.a. kan nævnes blomsterudsmykning af området, hvor kunstnerne opholder sig før og efter de er på scenen, plantevægge med siddepladser og en nyudviklet skraldeposeholder, der kan monteres på forskellige typer af borde.
Du kan følge arbejdet i en række nyhedsartikler under festivalen på www.rts.dk/roskildefestival samt på Facebook:

Grøn kommandostation på Roskilde Tekniske Skole

Op med 100 hjemmeværnsfolk hjælper Midt- og Vestsjællands Politi med at afvikle trafikken rundt om og på Danmarks største festival. De har kommandostation i grønne omgivelser på Roskilde Tekniske Skole.

Henrik Tranholm er vagthavende officer for politi- og virksomhedshjemmeværnets indsættelse til støtte for politiet. Opgaven er trafikregulering omkring Roskilde-festivalen på vegne af distrikt Midt- og Vestsjælland.

Han sidder i et kontor sammen med sin makker med computere kørende og mange skrattende walkie-talkies. Udenfor er der grønne omgivelser og kun en svag støj fra festivalens campingområde, få hundrede meter væk. Det er fjerde år, at hjemmeværnet bruger Roskilde Tekniske Skoles grønne afdeling på Køgevej 131 som kommandostation.

- Vi har tidligere opereret inde fra festivalområdet. Men der er ingen tvivl om, at det passer os langt bedre at være placeret hér, lige udenfor. Her er ro til, at vi kan tale sammen og få hvilet ind imellem opgaverne, og så kan vi nemt kan rykke ud, når der er behov. Vi bliver mødt af flinke mennesker fra skolen, og gode faciliteter til at kunne udføre vores opgave, siger Henrik.

Han kaster et blik over på den store skærm, som viser trafikken i området rundt om festivalen og konstaterer, at alt er roligt lige nu.

- Sådan er det med denne opgave. Langt det meste af tiden er der heldigvis stille, og alt kører. Men det kan gå stærkt, hvis der nu fx sker en trafikulykke, der stopper det hele. Så skal vi være klar til at orientere politiet og rykke ud og give dem en hånd med at få styr på situationen, fortæller Henrik.

Vejret og musikken er afgørende

Omstændigheder som fx vejret og musikken på festivalen spiller en stor rolle for hjemmeværnets arbejde.

- Sidste år regnede det kraftigt sidste festivaldag. Det betød, at folk stille og roligt tog hjem i løbet af dagen. I år er det godt vejr, og så spiller Gorillaz som et af de sidste bands. Derfor forventer vi, at de fleste bliver til afslutningen, og det gør, at mange skal hjemad på samme tid. Det går vi og forbereder os på, fortæller Henrik.

Flere festivalaktiviteter

Set fra skolens side er det også rart at have hjemmeværnet placeret på skolen. Det skaber ro i området, og det er godt at kunne hjælpe til med at afvikle festivalen på en god og sikker måde. Skolen er involveret i Roskilde Festival med elevprojekter på festivalen og ved flere af skolens adresser, som ligger klods op af festivalområdet.

- Så snart vores elever slutter deres undervisning op til sommerferien, rykker festivalen ind med deres aktiviteter i form af skiltegruppe, medarbejderbade, parkering og den slags. Og det er bare super, at vi på den måde kan være med til at skabe en bedre festivaloplevelse og understøtte festivalens gode formål, fortæller Roskilde Tekniske Skoles kommunikationschef Jacob Christiansen.

Se billederne


Følg arbejdet på Facebook


Nyheder om Roskilde Festival 2018

 

Udskriv