En introtur over al forventning

Over 200 1. g'ere fra HTX Roskilde er netop kommet hjem fra introtur med overnatning i Næsbycentret ved Glumsø. Turen tilrettelægges med masser af aktiviteter, som skal sikre, at eleverne får et stærkt socialt bånd, når de løser udfordrende opgaver sammen.

- Det er en rigtig god dag og over al forventning. Jeg oplever det lige nu som om, at vi elever har kendt hinanden i flere år, og det er dejligt, fortæller Johanne, som lige er startet på HTX Roskilde.

Der er fire forskellige opgaver på den første dag. Fx skal de i grupper bygge en tømmerflåde, der er så stærk, at flest mulige elever kan komme med ombord, mens den sejles 30 meter ud i søen og retur. Det er både sjovt og spændende. Aktiviteterne er arrangeret af Teamtours. Under sejladsen med tømmerflåde har de placeret en mand i kajak midt i søen, som holder øje med eleverne, der er iført redningsveste. På søens kant står de elever, som ikke har lyst til at sejle, og råber på deres hold, og det skaber en masse sjove situationer, hvor eleverne skal tænke deres design af flåde om - midt under turen. Det er jo ikke altid, at en knude holder så godt, som man forestiller sig.

- Vi er her på turen i gang med udfordrende opgaver som man som klasse ikke plejer at gøre. Vi bliver presset lidt, og på den måde lærer man hinanden lidt bedre at kende, siger Thomas.

Maden tilberedes i wok over bål, og overnatningen på introturen foregår i telte med drenge og piger for sig.

Få mere at vide om uddannelsen

 Htx-uddannelsen på HTX Roskilde

Se billederne

  

Udskriv