Emil uddanner sig i Tivoli og Norge

Der venter spændende oplevelser i udlandet, hvis du vælger en uddannelse inden for det grønne område. Det ved Emil Nøjgaard Petersen, som uddanner sig til anlægsgartner på Roskilde Tekniske Skole.

Emil skutter sig for vinden, der suser igennem Tivoli. Efteråret har meldt sin ankomst, og bladene hvirvler rundt i luften. Han er i gang med sidste praktikperiode af sin uddannelse.

Til sommer skal Emil til svendeprøve, men han har allerede prøvet mange spændende ting inden for faget.

- Jeg kan ret godt lide den form for vinter, som de har i Norge. Den er kold og fyldt med sne, men ikke så våd som vores, fortæller Emil.

Mød Emil. Han er ved at uddanne sig til anlægsgartner, og er i praktik i Tivoli. Emil har også været i Norge under uddannelsen, og det var fedt for ham. Hør hvorfor.
(Video: Roskilde Tekniske Skole)

Praktik i Norge

Emil ved, hvad han taler om. Han har nemlig været i praktik i Oslo i knapt to år, hvilket han var glad for. Der var nemlig masser af faglige udfordringer.

- I Norge arbejder en anlægsgartner på samme måde som i Danmark, men materialerne er ofte anderledes. Der er det fx meget skifer og natursten, der anvendes i arbejdet. Det var fagligt set udfordrende og spændende, siger han. Han var i praktik i en mindre virksomhed, som laver haver og vedligeholder parker samt udendørsarealer.

Kan og vil det hele

At være i Tivoli er også sjovt for Emil, det er helt tydeligt.

- Vi er et hold på 12-14 stykker, som laver udsmykninger fx til jul og Halloween, og det er sjovt at være sammen om at skabe en have til alle, siger han, og svinger sig ind i en af de el-drevne gartnerbiler og træder forsigtigt på speederen.

Stille kører Emil bilen forbi de mange gæster, der altid er i haven. Så stopper han bilen, hopper ud og tynder ud i et bed, som er faldet sammen pga. den første kulde.

- Det er selvfølgelig anderledes at være her end i Norge. Men jeg havde lyst til at opleve denne side af faget også, lyder det, mens han, saksen og riven gør arbejdet grundigt og præcist. Bedet er hurtigt ordnet.

En personlig oplevelse

For Emil har tiden i Norge givet nogle helt specielle oplevelser ud over det faglige.

- Når man er i praktik i udlandet, har man også fritid. Jeg har brugt meget tid på ski- og vandreture i de norske fjelde og så også fiskeri. På de punkter er Norge bare helt suveræn, siger han, og tager fat på den næste opgave. To Halloween-græskar fjernes fra en udstilling, og snart skal der gøres klar til jul i haven.

Tag ud og oplev

Emil betænker sig ikke længe, da han får spørgsmålet: Hvorfor skal man som elev tage i praktik i udlandet?

- Det er så sundt og lærerigt at opleve andre måder at gøre tingene. Det har været nemt for mig at få skole- og praktikperioder til at gå op. Praktik i udlandet giver nogle oplevelser, man kan tage med sig hele livet, siger han.

Til sommer får Emil sit svendebrev og glæder sig til nye og flere udfordringer i faget.

Få mere at vide

 Anlægsgartner

 Anlægsgartner med eux

 Praktik internationalt - join us!

 Meld dig ind i Facebookgruppen: Internationalt - Roskilde Tekniske Skole 

Se billederne

 

 

Udskriv