30 nybagte svende fra vvs-energiuddannelsen

De første eux-vvs-energispecialister og de første ventilationsteknikere fra skolen var blandt de 30 nybagte svende.

Den 19. december blev 30 elever færdige på vvs-energiuddannelsens fire specialer på Roskilde Tekniske Skole, - fordelt med 4 installationsteknikere, 2 blikkenslagere, 7 energispecialister, 11 ventilationsteknikere og 6 eux-vvs-energispecialister. Det var "en historisk dag for skolen", ifølge uddannelsesleder Ronny Sørensen, da det var skolens allerførste hold ventilationsteknikere og eux-vvs-energispecialister, som skolen uddannede.

Til svendeprøveafslutningen på skolens afdeling blev de nye svende fejret af en forsamling på godt 250 personer - mestre, familier og venner. Der var et let traktement og masser af smilende og stolte pårørende.

- Det er altid en stor fornøjelse at fejre eleverne, når de er færdige med svendeprøven og så tæt på at være færdige med deres uddannelse, fortalte Ronny Sørensen til de mange gæster, og vendte sig derefter til svendene og fortsatte:

- De sidste par uger har været pressede for jer, og I ved nu, at et svendebrev er ikke noget man "får" - det er noget, man tager. I har gjort det rigtig flot og skolen er stolte af jer.

- Nyd nu, at I er færdige med svendeprøven, men gå ikke i stå. I skal suge ny viden til jer, blive ved med at være fremme i sikkerhedsskoene, og dygtiggøre jer igennem hele karrieren, lød rådene fra uddannelseslederen, hvorefter uddannelsesbeviser for svendeprøve blev uddelt. Svendeprøverne blev afviklet med meget flotte resultater. Fire elever opnåede et gennemsnit med karakteren 12, og indstilles derfor til fagets medalje.

Få mere at vide

 Vvs-energi

 Vvs-energi med eux - erhvervsfaglig studentereksamen med mange muligheder

Se billederne

 

Udskriv