DM i Skills 2019: Mød Tobias, bygningssnedker

DM i Skills 2019: Mød Tobias, bygningssnedker

Tobias Preilev Hansen er 17 år og tager uddannelsen til bygningssnedker på Roskilde Tekniske Skole. Han har praktikplads hos Hoffmann A/S og bor ved Næstved.

- Jeg kan godt lide den her uddannelse, fordi jeg skal tænke ud af boksen, når jeg skal løse en opgave. Der er flere måder at løse en opgave på, og så gælder det om at finde den bedste måde og lave det i topkvalitet, fortæller Tobias.

Tobias træner en hel del op til Skills-konkurrencen

- Når skoledagen er færdig, går jeg lige hen og tager en time eller to og træner på opgaven. Det giver rigtig meget. Og træningen tager selvfølgelig til op til konkurrencen, og det synes jeg er sjovt, fortæller han.

Mød Tobias i træningslokalet på Roskilde Tekniske Skole

VIDEO: Tobias skal DM i Skills 2019. I videoen kan du se ham træne frem til konkurrencen.
(Video: Roskilde Tekniske Skole)

Tobias har flere drømme for fremtiden

- Under min uddannelse vil jeg gerne med til DM i Skills flere gange. Jeg er jo først begyndt her i efteråret, og det her er min første konkurrence. Efter uddannelsen vil jeg gerne til fx Norge eller Tyskland for at prøve kræfter med faget dér. Jeg vil gerne udvide min horisont – også med faget. Jeg overvejer også at læse til bygningskonstruktør på et senere tidspunkt, slutter Tobias.

Leverandør af danmarksmestre

Roskilde Tekniske Skole har tidligere leveret danmarksmestre i konkurrencen for bygningssnedkere, senest i 2018. Justian Raahauge blev danmarksmester og deltog efterfølgende i EuroSkills i september. Se video med Justian kort efter han havde fået titlen som Danmarks bedste, unge bygningssnedker til DM i Skills 2018 i Herning:

VIDEO: Justian Raahauge vandt konkurrencen for bygningssnedkere til DM i Skills 2018. (Video: Roskilde Tekniske Skole)

Se billederne

 


Se vores tema om Skills - DM, EM og VM

Kom og besøg DM i Skills!

DM i Skills 2019 afholdes i Arena Næstved den 4.-6- april - og der er gratis adgang.

Se deltagerne konkurrere og vise deres fag frem, afprøv din egen faglige kunnen i de særlige "Prøv og mærk stande" og snak med unge på erhvervsuddannelserne samt med vejledere.

Roskilde Tekniske Skole er med i arbejdet op til DM i Skills, bl.a. i Regionsprojektet "Grib Erhvervsuddannelserne - I got Skills", som kan følges på www.igotskills.dk. Her finder du også undervisningsmateriale for elever i 7.-9. klasse.

 DM i Skills arrangeres af SkillsDenmark

Hvad er DM i Skills?

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge kæmper inden for 43 fag om at blive landets bedste. Deltagerne er nået til finalen efter at have vundet topplaceringer i skole- og regionsmesterskaber. Desuden viser unge erhvervsskoleelever fra 17 demonstrationsfag, hvad faget indeholder.

DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

Sideløbende med Danmarksmesterskabet afholdes Skills Stafetten for elever i 8. klasse. Holdene udtages på forhånd ude på den lokale erhvervsskole. Tanken med denne konkurrence er at aktivere de besøgende grundskoleelever og gøre dem til aktive deltagere.

VIDEO: Se film fra DM i Skills 2019 i Næstved (Video: SkillsDenmark)

 

Udskriv