DM i Skills 2019: Mød Oliver, personvognsmekaniker

DM i Skills 2019: Mød Oliver, personvognsmekaniker

Oliver Brask Pedersen er 23 år, bor i Brøndby og tager uddannelsen til personvognsmekaniker på Roskilde Tekniske Skole. Til regionsmesterskaberne tog han 3. pladsen og kvalificerede sig dermed til DM i Skills i Næstved den 4.-6. april.

- Jeg glæder mig meget til DM i Skills. Dels for at se og møde de andre deltagere og dels for at opleve atmosfæren ved så stort et arrangement, fortæller Oliver.

Udlært til sommer

Oliver er i gang med sidste hovedforløb på skolen og er udlært i juni 2019. Han har praktikplads hos Andersen & Martini A/S i Gladsaxe, hvor han primært reparerer bilmærkerne Opel, Kia og Fiat.

- Jeg er meget glad for min praktikplads, og jeg vil gerne blive ved med at arbejde med biler. Jeg elsker det her med at skille tingene ad, reparere det og få det til at snurre igen. Det er dét med at få mekanikken og teknikken til at fungere, som jeg synes er spændende, slutter han.

Se Oliver give den gas i værkstedet

VIDEO: Mød Oliver, som har kvalificeret sig til DM i Skills 2019 som personvognsmekaniker.
(Video: Roskilde Tekniske Skole)

Se billederne

 


Se vores tema om Skills - DM, EM og VM

Kom og besøg DM i Skills!

DM i Skills 2019 afholdes i Arena Næstved den 4.-6- april - og der er gratis adgang.

Se deltagerne konkurrere og vise deres fag frem, afprøv din egen faglige kunnen i de særlige "Prøv og mærk stande" og snak med unge på erhvervsuddannelserne samt med vejledere.

Roskilde Tekniske Skole er med i arbejdet op til DM i Skills, bl.a. i Regionsprojektet "Grib Erhvervsuddannelserne - I got Skills", som kan følges på www.igotskills.dk. Her finder du også undervisningsmateriale for elever i 7.-9. klasse.

 DM i Skills arrangeres af SkillsDenmark

Hvad er DM i Skills?

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge kæmper inden for 43 fag om at blive landets bedste. Deltagerne er nået til finalen efter at have vundet topplaceringer i skole- og regionsmesterskaber. Desuden viser unge erhvervsskoleelever fra 17 demonstrationsfag, hvad faget indeholder.

DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

Sideløbende med Danmarksmesterskabet afholdes Skills Stafetten for elever i 8. klasse. Holdene udtages på forhånd ude på den lokale erhvervsskole. Tanken med denne konkurrence er at aktivere de besøgende grundskoleelever og gøre dem til aktive deltagere.

VIDEO: Se film fra DM i Skills 2019 i Næstved (Video: SkillsDenmark)

 

Udskriv