DM i Skills 2019: Mød Mia, blomsterdekoratør

DM i Skills 2019: Mød Mia, blomsterdekoratør

Mia Neergaard Andreasen er 21 år, og hun tager uddannelsen til blomsterdekoratør på Roskilde Tekniske Skole og Roskilde Handelsskole. Den 4.-6. april skal hun til DM i Skills i Næstved.

- Jeg glæder mig rigtig meget til DM i Skills. Det bliver spændende at få opgaverne, og se hvordan de andre deltagere griber dem an, siger Mia.

Blomsterbuketter er personlige

For Mia er det det personlige ved blomsterbinderiet, som er interessant.

- Vi følger vores kunder i både glæde og sorg, når vi laver buketter til fx barnedåb, bryllup eller begravelse. Det skal mit arbejde afspejle, forklarer hun.

Træning, træning, træning

Mia bor i Fuglebjerg tæt ved Næstved. Hun er i praktik i Blomsteriet.

- Frem til DM øver jeg sammen med klassekammeraterne og i butikken. Mine kolleger er rigtig gode til at give respons i forhold til, hvad der fungerer, og hvad der ikke fungerer. Der er virkelig god opbakning, og på en måde er vi alle sammen med til Skills, siger Mia.

Blomsterdekoratøruddannelsen udbydes i et samarbejde mellem Roskilde Tekniske Skole og Roskilde Handelsskole.

Mød Mia i gang med træning til DM i Skills

VIDEO: Mia skal til DM i Skills 2019. I videoen er hun i gang med træning til konkurrencen.
(Video: Roskilde Tekniske Skole)

Se billederne


Se vores tema om Skills - DM, EM og VM

Kom og besøg DM i Skills!

DM i Skills 2019 afholdes i Arena Næstved den 4.-6- april - og der er gratis adgang.

Se deltagerne konkurrere og vise deres fag frem, afprøv din egen faglige kunnen i de særlige "Prøv og mærk stande" og snak med unge på erhvervsuddannelserne samt med vejledere.

Roskilde Tekniske Skole er med i arbejdet op til DM i Skills, bl.a. i Regionsprojektet "Grib Erhvervsuddannelserne - I got Skills", som kan følges på www.igotskills.dk. Her finder du også undervisningsmateriale for elever i 7.-9. klasse.

 DM i Skills arrangeres af SkillsDenmark

Hvad er DM i Skills?

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge kæmper inden for 43 fag om at blive landets bedste. Deltagerne er nået til finalen efter at have vundet topplaceringer i skole- og regionsmesterskaber. Desuden viser unge erhvervsskoleelever fra 17 demonstrationsfag, hvad faget indeholder.

DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

Sideløbende med Danmarksmesterskabet afholdes Skills Stafetten for elever i 8. klasse. Holdene udtages på forhånd ude på den lokale erhvervsskole. Tanken med denne konkurrence er at aktivere de besøgende grundskoleelever og gøre dem til aktive deltagere.

VIDEO: Se film fra DM i Skills 2019 i Næstved (Video: SkillsDenmark)

 

Udskriv