DM i Skills 2019: Mød Jesper, mediegrafiker

DM i Skills 2019: Mød Jesper, mediegrafiker

Jesper Momme begyndte at redigere fotos i computerprogrammet Photoshop, da han var blot 13 år. I dag er han i gang med uddannelsen til mediegrafiker på Roskilde Tekniske Skole og skal til DM i Skills, som foregår i Næstved den 4.-6. april.

- Jeg glæder mig til at se, hvordan jeg klarer mig i konkurrencen. Det bliver en fed og spændende oplevelse at være med. Jeg er meget stolt over og glad for, at jeg har fået denne mulighed, fortæller Jesper.

Til konkurrencen for mediegrafikerne er det erhvervsskolerne, som udvælger elever til at deltage.

Drømmen er at blive Art Director

Jespers store drøm for fremtiden er at blive Art Director – dvs. udvikle kreative idéer og kommunikere budskaber med grafiske elementer til forskellige målgrupper.

- En af måderne at nå min drøm på er at blive optaget på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, når jeg er færdig med mediegrafikeruddannelsen. Så det stræber jeg imod. Men næste skridt er altså DM i Skills, hvor jeg virkelig gerne vil vise, hvad jeg kan, fortæller Jesper.

Træning, træning, træning

Frem til mesterskabet går Jesper i træning.

- Jeg øver mig ekstra meget på alle de grafiske metoder for at blive så skarp som overhovedet muligt. Både i fritiden, men også på praktikcentret på skolen, slutter Jesper.

Jesper er 21 år og bor i Hørve.

VIDEO: Jesper skal DM i Skills 2019. I videoen kan du se ham træne frem til konkurrencen.
(Video: Roskilde Tekniske Skole)

Se billederne

 


Se vores tema om Skills - DM, EM og VM

Kom og besøg DM i Skills!

DM i Skills 2019 afholdes i Arena Næstved den 4.-6- april - og der er gratis adgang.

Se deltagerne konkurrere og vise deres fag frem, afprøv din egen faglige kunnen i de særlige "Prøv og mærk stande" og snak med unge på erhvervsuddannelserne samt med vejledere.

Roskilde Tekniske Skole er med i arbejdet op til DM i Skills, bl.a. i Regionsprojektet "Grib Erhvervsuddannelserne - I got Skills", som kan følges på www.igotskills.dk. Her finder du også undervisningsmateriale for elever i 7.-9. klasse.

 DM i Skills arrangeres af SkillsDenmark

Hvad er DM i Skills?

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge kæmper inden for 43 fag om at blive landets bedste. Deltagerne er nået til finalen efter at have vundet topplaceringer i skole- og regionsmesterskaber. Desuden viser unge erhvervsskoleelever fra 17 demonstrationsfag, hvad faget indeholder.

DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

Sideløbende med Danmarksmesterskabet afholdes Skills Stafetten for elever i 8. klasse. Holdene udtages på forhånd ude på den lokale erhvervsskole. Tanken med denne konkurrence er at aktivere de besøgende grundskoleelever og gøre dem til aktive deltagere.

VIDEO: Se film fra DM i Skills 2019 i Næstved (Video: SkillsDenmark)

 

Udskriv