DM i Skills 2019: Mød Kamilla og Alexander, anlægsgartnere

DM i Skills 2019: Mød Kamilla og Alexander, anlægsgartnere

Kamilla Saltoft Finderup Andersen og Alexander Herluf Hansen uddanner sig til anlægsgartnere på Roskilde Tekniske Skole, Vilvorde. De skal til DM i Skills, og stiller op i konkurrencen for anlægsgartnere.

- Det bliver helt vildt sjovt at være med til. Dels med alle de mennesker, der kommer og kigger på, og selvfølgelig også med konkurrencen. Vi glæder os helt vildt, fortæller Kamilla.

Holdkonkurrence

Hos anlægsgartnerne stiller man op i hold bestående af to personer. Kamilla har praktikplads hos Anlægsgartnerfirmaet Kirkegaard A/S, er 23 år og bor i Roskilde. Alexander har praktikplads hos ETK – Ejendomme Teknik Køge, er 22 år og bor i Køge.

VIDEO: Kamilla og Alexander skal til DM i Skills 2019. I videoen er de i gang med træning til konkurrencen.
(Video: Roskilde Tekniske Skole)

Se billederne

 


Se vores tema om Skills - DM, EM og VM

Kom og besøg DM i Skills!

DM i Skills 2019 afholdes i Arena Næstved den 4.-6- april - og der er gratis adgang.

Se deltagerne konkurrere og vise deres fag frem, afprøv din egen faglige kunnen i de særlige "Prøv og mærk stande" og snak med unge på erhvervsuddannelserne samt med vejledere.

Roskilde Tekniske Skole er med i arbejdet op til DM i Skills, bl.a. i Regionsprojektet "Grib Erhvervsuddannelserne - I got Skills", som kan følges på www.igotskills.dk. Her finder du også undervisningsmateriale for elever i 7.-9. klasse.

 DM i Skills arrangeres af SkillsDenmark

Hvad er DM i Skills?

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge kæmper inden for 43 fag om at blive landets bedste. Deltagerne er nået til finalen efter at have vundet topplaceringer i skole- og regionsmesterskaber. Desuden viser unge erhvervsskoleelever fra 17 demonstrationsfag, hvad faget indeholder.

DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

Sideløbende med Danmarksmesterskabet afholdes Skills Stafetten for elever i 8. klasse. Holdene udtages på forhånd ude på den lokale erhvervsskole. Tanken med denne konkurrence er at aktivere de besøgende grundskoleelever og gøre dem til aktive deltagere.

VIDEO: Se film fra DM i Skills 2019 i Næstved (Video: SkillsDenmark)

 

Udskriv