DM i Skills 2019: Mød Steffen, bygningssnedker

DM i Skills 2019: Mød Steffen, eux-bygningssnedker

Steffen Slott Jørgensen er 20 år og tager uddannelsen eux-bygningssnedker på Roskilde Tekniske Skole. Han har kvalificeret sig til DM i Skills den 4.-6. april i Næstved.

- Jeg glæder mig til at møde de andre konkurrencedeltagere, og se hvor dygtige de er, fortæller Steffen.

Steffen er 20 år, bor i Borup og er i praktik hos Hoffmann A/S.

Studenterhue på hovedet, svendebrev i hånden

Som eux-bygningssnedker får Steffen både en studentereksamen og bliver faglært. Efter uddannelsen kan han fortsætte karrieren som faglært i branchen eller at læse videre på samme måde som efter en stx, hhx eller htx.

VIDEO: Steffen skal DM i Skills 2019. I videoen kan du se ham træne frem til konkurrencen.
(Video: Roskilde Tekniske Skole)

Se billederne


Se vores tema om Skills - DM, EM og VM

Kom og besøg DM i Skills!

DM i Skills 2019 afholdes i Arena Næstved den 4.-6- april - og der er gratis adgang.

Se deltagerne konkurrere og vise deres fag frem, afprøv din egen faglige kunnen i de særlige "Prøv og mærk stande" og snak med unge på erhvervsuddannelserne samt med vejledere.

Roskilde Tekniske Skole er med i arbejdet op til DM i Skills, bl.a. i Regionsprojektet "Grib Erhvervsuddannelserne - I got Skills", som kan følges på www.igotskills.dk. Her finder du også undervisningsmateriale for elever i 7.-9. klasse.

 DM i Skills arrangeres af SkillsDenmark

Hvad er DM i Skills?

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge kæmper inden for 43 fag om at blive landets bedste. Deltagerne er nået til finalen efter at have vundet topplaceringer i skole- og regionsmesterskaber. Desuden viser unge erhvervsskoleelever fra 17 demonstrationsfag, hvad faget indeholder.

DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

Sideløbende med Danmarksmesterskabet afholdes Skills Stafetten for elever i 8. klasse. Holdene udtages på forhånd ude på den lokale erhvervsskole. Tanken med denne konkurrence er at aktivere de besøgende grundskoleelever og gøre dem til aktive deltagere.

VIDEO: Se film fra DM i Skills 2019 i Næstved (Video: SkillsDenmark)

 

Udskriv