DM i Skills 2019: Mød Emma, blomsterdekoratør

DM i Skills 2019: Mød Emma, blomsterdekoratør

Emma Nørregaard Laursen er 22 år og i gang med uddannelsen til blomsterdekoratør på Roskilde Tekniske Skole og Roskilde Handelsskole. Hun skal til DM i Skills, som foregår den 4.-6. april i Næstved. Emma bor i Kjellerup, som ligger i Midtjylland. Her har hun også praktikplads i blomsterbutikken PassiFlora.

Mål for fremtiden

Emma har gjort sig nogle overvejelser om, hvad hun vil med faget.

- Jeg drømmer om at komme til flere konkurrencer og på den måde blive ved med at dygtiggøre mig. På sigt vil jeg måske være selvstændig erhvervsdrivende, fortæller Emma.

Glæder sig

Hun ser meget frem til konkurrencen i Næstved.

- DM i Skills bliver spændende og uden tvivl en udfordring, både personligt og fagligt. Jeg glæder mig, siger hun.

Blomsterdekoratøruddannelsen udbydes i et samarbejde mellem Roskilde Tekniske Skole og Roskilde Handelsskole.

VIDEO: Se video med Emma hvor hun træner frem til DM i Skills.
(Video: Roskilde Tekniske Skole)

Se billederne

 


Se vores tema om Skills - DM, EM og VM

Kom og besøg DM i Skills!

DM i Skills 2019 afholdes i Arena Næstved den 4.-6- april - og der er gratis adgang.

Se deltagerne konkurrere og vise deres fag frem, afprøv din egen faglige kunnen i de særlige "Prøv og mærk stande" og snak med unge på erhvervsuddannelserne samt med vejledere.

Roskilde Tekniske Skole er med i arbejdet op til DM i Skills, bl.a. i Regionsprojektet "Grib Erhvervsuddannelserne - I got Skills", som kan følges på www.igotskills.dk. Her finder du også undervisningsmateriale for elever i 7.-9. klasse.

 DM i Skills arrangeres af SkillsDenmark

Hvad er DM i Skills?

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge kæmper inden for 43 fag om at blive landets bedste. Deltagerne er nået til finalen efter at have vundet topplaceringer i skole- og regionsmesterskaber. Desuden viser unge erhvervsskoleelever fra 17 demonstrationsfag, hvad faget indeholder.

DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

Sideløbende med Danmarksmesterskabet afholdes Skills Stafetten for elever i 8. klasse. Holdene udtages på forhånd ude på den lokale erhvervsskole. Tanken med denne konkurrence er at aktivere de besøgende grundskoleelever og gøre dem til aktive deltagere.

VIDEO: Se film fra DM i Skills 2019 i Næstved (Video: SkillsDenmark)

 

Udskriv