10 elever er klar til DM i Skills 2019

10 elever er klar til DM i Skills 2019

Roskilde Tekniske Skole er klar til DM i Skills, som løber af stablen den 4.-6. april i Næstved.

10 elever fordelt på uddannelserne:

Det er status for Roskilde Tekniske Skoles deltagelse i konkurrencerne til DM i Skills, som foregår i Næstved den 4.-6. april. Derudover har skolen også undervisere med som dommere, samt elever der indgår på forskellige måder i den store begivenhed. SkillsDenmark, som står bag DM, forventer mere end 50.000 besøgende over de tre dage.

VIDEO: Se video med de 10 elever, der er klar til DM i Skills 2019.
(Video: Roskilde Tekniske Skole)

Team anlægsgartnere fra Vilvorde

Alexander Herluf Hansen og Kamilla Saltoft Finderup Andersen er vores team, der stiller op i konkurrencen for anlægsgartnere. De to elever har trænet på opgaven i hallerne på skolens afdeling Vilvorde og glæder sig til at få opgaven til at stå perfekt til sidst.

Opel, Kia og Fiat…

Det er de tre bilmærker, som Oliver Brask Pedersen primært reparerer, når han er i praktik hos Andersen & Martini A/S i Glostrup. Han ser frem til at opleve DM i Skills og glæder sig til at præstere under konkurrencen.

Mike – en ny mester-smed?

Når svejseflammen skal tændes, skal der stå en smed klar, og sådan én har skolen også med i år. Mike Larsen har praktikplads hos Vestergaard Company A/S. Vores DM-vinder fra 2016 Andreas Jarlsø havde også praktikplads dér, og det bliver spændende at se, om Mike kan følge i Andreas’ fodspor.

Stolt tradition blandt bygningssnedkere

Elever fra Roskilde Tekniske Skole har vundet konkurrencen for bygningssnedkere de sidste tre år. Derfor er der store forventninger til Steffen Slott Jørgensen og Tobias Preilev Hansen, som begge er med for første gang i år.

Klar ved og med blomsterne

På Vilvorde ligger også Blomsterskolen, og her udføres den praktiske del af uddannelsen til blomsterdekoratør. I år har vi tre elever med: Bianca Päivinen, Mia Neergaard Andreasen og Emma Nørregaard Laursen. Uddannelsen er et speciale på detailhandelsuddannelsen og kombinerer det butiksfaglige med det kreative og håndværksmæssige inden for blomsterdekoration. Derfor deler Roskilde Tekniske Skole æren for de dygtige elever med Roskilde Handelsskole, hvor eleverne tager handelsdelen.

Photoshop i blodet

Jesper Momme er med til konkurrencen for mediegrafikerne. Han har bearbejdet fotos i programmet Photoshop, siden han var 13, og drømmer om at blive Art Director.

DM er mere end konkurrence

- Vi stiller igen med et stærkt hold, og hele skolen hepper med, når konkurrencerne går i gang. DM i Skills er en konkurrence, en stor begivenhed og også en rigtig god måde at vise erhvervsuddannelserne frem, og det glæder vi os til at bidrage til, siger Jacob Christiansen, kommunikationschef på Roskilde Tekniske Skole.

Til DM i Skills er der også stande, hvor gæsterne kan opleve en række demonstrationsfag og få en snak med elever og undervisere. Roskilde Tekniske Skole er med i flere stande, fx ved landbrugsuddannelsen og gartneruddannelsen.

8. klasser klar til Skills Stafet

Under DM i Skills er der også Skills Stafetten for 8. klasser. Roskilde Tekniske Skole har fem hold med – ét hold fra hver af skolerne Sofiehøj Friskole, Trekronerskolen, Kirke Hyllinge Skole, Dåstrup Skole og Himmelev Skole. De blev dagsvindere ved skolens lokale udgave af Skills Stafetten i september, og de deltager sammen med deres klasser.

Grib Erhvervsuddannelserne

Alle folkeskolerne i regionen har fået en invitation til at deltage i DM i Skills samt et målrettet undervisningsmateriale udviklet i projektet "Grib Erhvervsuddannelserne – I got Skills". Projektet har deltagelse fra erhvervsskoler, UU, Næstved Kommune og Region Sjælland – læs mere om projektet på www.igotskills.dk.

Download

Se billederne

 


Se vores tema om Skills - DM, EM og VM

Kom og besøg DM i Skills!

DM i Skills 2019 afholdes i Arena Næstved den 4.-6- april - og der er gratis adgang.

Se deltagerne konkurrere og vise deres fag frem, afprøv din egen faglige kunnen i de særlige "Prøv og mærk stande" og snak med unge på erhvervsuddannelserne samt med vejledere.

Roskilde Tekniske Skole er med i arbejdet op til DM i Skills, bl.a. i Regionsprojektet "Grib Erhvervsuddannelserne - I got Skills", som kan følges på www.igotskills.dk. Her finder du også undervisningsmateriale for elever i 7.-9. klasse.

 DM i Skills arrangeres af SkillsDenmark

Hvad er DM i Skills?

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge kæmper inden for 43 fag om at blive landets bedste. Deltagerne er nået til finalen efter at have vundet topplaceringer i skole- og regionsmesterskaber. Desuden viser unge erhvervsskoleelever fra 17 demonstrationsfag, hvad faget indeholder.

DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

Sideløbende med Danmarksmesterskabet afholdes Skills Stafetten for elever i 8. klasse. Holdene udtages på forhånd ude på den lokale erhvervsskole. Tanken med denne konkurrence er at aktivere de besøgende grundskoleelever og gøre dem til aktive deltagere.

VIDEO: Se film fra DM i Skills 2019 i Næstved (Video: SkillsDenmark)

 

Udskriv