Sandra er første hestemanager fra Vilvorde

Sandra Louise Hansen er den første elev, der er uddannet hestemanager fra Roskilde Tekniske Skole.

- Jeg har redet hele mit liv, og da jeg så denne mulighed for at blive uddannet hestemanager, så vidste jeg med mig selv, at det var det, jeg skulle, fortæller Sandra.

Indtil nu har elever med særlig interesse for hestefaget taget uddannelsen dyrepasser - med hest som speciale. Men nu kommer de første hestemanagere ud fra skolen.

- En af de store forskelle er, at som hestemanager er der mere ridning som en del af undervisningen. Og som en del af deres svendeprøve skal eleverne også op til en rideprøve, hvor de bliver vurderet af en censor, fortæller Louise Mølbak, underviser på uddannelsen. Denne del af prøven hedder LA2-dressur.

Den sidste eksamen

Onsdag den 6. marts skal Sandra (og flere af hendes klassekammerater) op til den sidste del af svendeprøven. Det er en mundtlig eksamen med afsæt i en skriftlig opgave, og bagefter kan hun kalde sig hestemanager.

- Mange af os i klassen har redet i mange år og fx været ansat på rideskoler, og der lærer man selvfølgelig rigtig mange ting. Dét som uddannelsen især har givet mig meget er teoretisk viden – fx om hestens anatomi og hvilken betydning foder og fodersammensætning har for hesten, både i forhold til dens adfærd og kunnen. Det synes jeg har været rigtig fedt, siger Sandra.

Vil være selvstændig

Sandra er 30 år og bor i Køge. Hun vil bruge sin uddannelse og erfaring til at blive selvstændig:

- Jeg bor på en lille gård, hvor jeg vil tilbyde heste i ridning og tilridning. Og da jeg har en hel del undervisningserfaring, vil jeg også uddanne ryttere samt tilbyde videreuddannelse til af hestene, fortæller Sandra.

Afsted til en af Europas største hestemesser

Kort efter eksamen tager Sandra, hendes klassekammerater samt undervisere afsted til messen Hest & Rytter, som foregår den 7.-10. marts i MCH Messecenter Herning.

- Vi tager vores elever med til denne store messe, fordi det er en oplagt mulighed for dem at søge ny viden. Her møder de producenter, rideskoler, heste, ryttere og meget andet, og det er sundt og givtigt for dem at opleve denne del af branchen og netværke, fortæller Louise Mølbak.

Under messen har eleverne også opgaver:

- At være hestemanager er også at kunne formidle. Derfor skal eleverne også være med til at fortælle om uddannelsen og de mange muligheder med uddannelsen på skolens stand under messen, siger Louise Mølbak.

Skolens stand er at finde i hal F, standnummer 5106. Sandra har i øvrigt kvalificeret sig til at ride til en konkurrencerne til messen, nemlig i klassen KRAFFT Tour Of Amateurs.

Få mere at vide

 Hestemanager

Se billederne

Udskriv